Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önündeki üst geçitten kendisini yola atmak isteyen şahıs, polis tarafından korkuluklara kelepçelendi. Polise tepki gösteren şahıs, kelepçeler çıkarılınca "Ağabey kelepçe benim olsun" dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda bulunan üst geçide çıkan 30 yaşındaki Necati Ç. Piyale Paşa Bulvarı'na atlamak istedi. Korkuluklara çıkan şahsı çevredeki vatandaşlar uzun süre ikna etmeye çalıştı. Şahsın ellerini tutan vatandaşlar polise ve itfaiyeye haber verdi.

"ADLİYEYİ DE HAKİMİ DE YAKARIM"

Aralarında bir avukatın da bulunduğu vatandaşlar Necati Ç.'nin neden korkuluklara çıktığını öğrenmek istedi. Bunun üzerine Necati Ç., hakkında icra takiplerinin bulunduğunu, 12 yıl bir yerde sigortalı çalışmasına rağmen tazminatını alamadığını öne sürerek, adını verdiği bir hakimin yanına gelmesini istedi. Necati Ç., aksi takdirde adliyeyi ve hakimi yakacağını, kendisini de aşağıya atacağını söyledi.

POLİS ATLAMASIN DİYE KORKULUKLARA KELEPÇELEDİ

Korkuluklardan inmemekte direnen Necati Ç.'yi daha sonra polis ekipleri ikna etmeye çalıştı. Olay yerine gelen itfaiye, bir tarafı kontrollü olarak geçişlere kapatılan yolda şişme branda açtı. Bu arada Necati Ç.'yi ikna edemeyen polis memurları, şahsın atlama ihtimaline karşı ellerini birleştirerek korkuluğa kelepçeledi. Necati Ç., kelepçe takan polis memurlarına tepki gösterdi.

ÖNCE İTİRAZ ETTİ SONRA KELEPÇEYİ İSTEDİ

İtfaiye merdiveninin korkuluklara yanaşmasıyla, polis memurları Necati Ç.'nin kelepçesini açtı. Elleri korkuluklardan çıkarılan Necati Ç., bu kez kelepçenin kendisine verilmesi için direndi. Polis memurlarına, "Abi kelepçe bende kalsın" diye ısrar eden Necati Ç., itfaiye merdiveniyle indirildi.

İtfaiye merdiveniyle yola indirilen şahıs, bu kez olay yerine gelen ambulansa binmemekte ısrar etti. Sağlık görevlilerinin kendisine "Seni sadece muayene edeceğiz" demesi üzerine Necati Ç., görevlinin elindeki mavi eldivenlerini çıkarmasını istedi. Necati Ç., görevlinin eldivenleri çıkarmasıyla ambulansa bindirilerek götürüldü. Olayın ardından yol tekrar eski haline getirildi.