Devrim DEMİR

Lefkoşa’da Doktor Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde 12 Ocak tarihinde tutuklanan Efkan Kaplan aleyhinde başlatılan soruşturma devam ediyor. Polisi görünce cebindeki uyuşturucuyu attıktan kısa bir süre sonra tutuklanan zanlı Kaplan, alınan 2 günlük tutukluluk süresinin dolması üzerine, ek tutukluluk talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.   
Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, bulunan uyuşturucunun miktarına dikkati çekerek, polisin olayla bağlantılı kişilere henüz ulaşamadığını belirterek zanlı Efkan Kaplan’ın soruşturma amaçlı 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Polis: Bulunan paketlerin ortakları aranıyor

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli Polis çavuşu Ali Gürkut mahkemede verdiği ifadede zanlı Efkan Kaplan’ın Lefkoşa’da yapılan uyuşturucu operasyonunda tutuklandığını anlattı.

Polis çavuşu Ali Gürkut, Lefkoşa’da Doktor Fazıl Küçük Bulvarı’nda yaya olarak yürüyen zanlının şüpheli davranması üzerine kimlik sorgulaması yapılmak isterken koşarak olay yerinden uzaklaştığını ve cebinden bir paket attığını söyledi.

Gürkut kovalamanın ardından zanlı Efkan Kaplan’ın Göçmenköy’de yakalandığını ifade etti. Kaplan’ın koşarken cebinden attığı pakette yaklaşık 2 gram kokain olduğunu söyleyen Gürkut, zanlının kendi isteği ile uyuşturucu zulasını polise gösterdiğini kaydetti.

Ali Gürkut, aynı akşam Efkan Kaplan ile birlikte Gönyeli’de bir sokağa gittiklerini ve çanta içinde şeffaf naylonlara sarılı 30 gram hintkeneviri, 40 gram bonzai ve satışa hazır 20 paket 60 gram bonzai ele geçirdiklerini söyledi.
Gürkut alınan 2 günlük tutukluluk süresinde birçok kişiden ifade aldıklarını, bulunan uyuşturucu paketlerinin birden çok ortağı olduğuna dikkati çekerek aranana kişilerin olduğunu ifade etti.

Kamera kayıtları inceleniyor

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu, uyuşturucunun bulunduğu bölgede kamera kayıtlarının olduğunu söyledi. Kamera kayıtlarının incelenmeye devam ettiğini ifade eden Gürkut, işlenen suçun ciddiyetine dikkati çekerek Kaplan’ın 3 gün daha poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.