Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis karakoluna silahlı saldırı düzenleyen 4 kişiden biri ölü olarak ele geçirilirken, biri yaralı üç saldırgan ise olay yerinden kaçtı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Hükümet Konağı'nda bulunan Polis Merkezi'ne yoldan geçen ve plakası bulunmayan bir araçtan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Karakol önünde bulunan polislerinde karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Kısa süreli yaşanan çatışmada araçta bulunan dört saldırgandan biri ölü olarak ele geçirilirken, biri yaralı üç saldırgan ise gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Araçlarını olay yerinde bırakıp kaçan üç saldırgandan birinin de yaralı olduğu öğrenildi. Saldırganların saldırıda kullanıp geride bıraktığı araçta çok sayıda silah ve mühimmatın bulunduğu öğrenildi.

Çatışmada öldürülen saldırganın cesedi Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, polis kaçan saldırganları yakalamak ilçede geniş çaplı operasyon başlattı. Çatışmada öldürülen ve ismi henüz belirlenemeyen kişinin PKK'nın dağ kadrosundan olduğu iddia ediliyor.