Çiğdem Aydın

Girne-Alsancak yolunda önceki gün gece yaşanan olay aşırı alkolün bir insana neler yaptırabileceğini gözler önüne serdi.

Aşırı alkollü olduğu belirlenen Yaşar Yaman isimli sürücü, yolda kontrol yapan trafik polislerine kâbus dolu anlar yaşattı.

Kontrolde 112 promil alkollü çıkması üzerine gözaltına alınmak istenen zanlı üzerindeki bıçağı kendi boğazına dayayıp, “Sizi de kendimi de öldürürüm” şeklinde tehditler yağdırdı. Makul kuvvet kullanılarak gözaltına alınan zanlı dün tutulama talebi ile çıkarıldığı Girne mahkemesinde de olay çıkardı.

Polisin yüzüne bıçağın sapı ile vurdu…

Olayla ilgili mahkemeye şahadet veren polis, Girne-Alsancak yolunda kontrol yapan trafik ekiplerinin zanlıyı durdurduğunu, 112 promil alkol aldığının tespit edilmesi üzerine polise celp edildiğini söyledi. Zanlının bunun üzerine belindeki 23 santim uzunluğundaki bıçağı çıkarıp kendi boğazına dayayıp “Sizi de kendimi de öldürürüm” şeklinde konuştuğunu kaydeden polis, o esnada olaya müdahale etmek isteyen polis memuru Kemal Gürdal’ın yüzüne bıçağın sapı ile vurduğunu belirtti. 

Sağlık raporunu yırtıp attı…

Makul kuvvet kullanılarak gözaltına alınan zanlının Girne Akçiçek Hastanesi’ne kontrole götürüldüğünü belirten polis, zanlının orada da doktorun hazırladığı sağlık raporunu yırtıp attığını söyledi. Zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme zanlı hakkında 3 gün süre ile tutukluluk emri verirken polis otosuna götürülen zanlı yine olay çıkardı. Polise direnen zanlı güçlükle zapt edildi.