Erinç Kalfaoğlu’na ait evin tüm eşyalarını nakliye aracına yükleyip başka bir şahsa götürüp sattığı gerekçesiyle tutuklanan Salahi Çeribaşı 6 gün süren soruşturmanın ardından dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada çalınan eşyaların maddi değerinin 7 bin 90 TL olduğu açıklandı. Tutuklu bulunan zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

Polis, 6 Haziran 2015 tarihinde Özben Kalfaoğlu’nun polise gelerek, yurtdışında olan oğlu Erinç Kalfaoğlu’nun Alsancak’taki evine girildiğine dair ihbarda bulunduğunu kaydetti. Şikâyet üzerine yapılan soruşturmada evin mutfak kapısından içeriye girildiğini tespit ettiklerini kaydeden polis, muhtelif beyaz eşya, yatak, masa ve sandalyelerin çalındığını belirlediklerini söyledi. 

Tutuksuz yargılanacak

Polis çalınan eşyaların ise bir nakliyatçı tarafından ayni bölgedeki bir eve götürüldüğünü tespit ettiklerini, yapılan araştırmada eşyaların satışının zanlı Salahi Çeribaşı tarafından ve kendisine ev sahibi Erinç Kalfaoğlu’nun verdiğini iddia ettiği vekâletname ile yapıldığını öğrendiklerini ifade etti. 

Polis, Erinç Kalfaoğlu’nun yurt dışından döndükten sonra polise gelerek şikâyetçi olduğunu belirterek, zanlının tutuklandığını ve mahkeme emri ile 6 gündür tutuklu bulunduğunu söyledi. Çalınan eşyaların maddi değerinin 7 bin 90 TL olduğunu kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı ve zanlının 10 bin TL nakit teminat yatırması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.