Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da Uçanok grubu ile Felek grubu arasında meydana gelen kavgada “Kavga ve rahatsızlık” ve “Kanunsuz topluluk” suçlarından dolayı tutuklanan ve İskele Polis Müdürlüğü hücrelerine yerleştirilen Felek grubundan zanlı Haluk Güvence’ye telefon temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan Polis Memuru Serdar Özkan, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Görevini kötüye kullanma” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Özkan, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Ahmet Tuluhan, Mağusa’da meydana gelen “Kavga ve rahatsızlık” ve “Kanunsuz topluluk” suçlarından İskele Polis Müdürlüğü hücrelerinde tutuklu bulunan Haluk Güvence’nin tasarrufunda 23 Ağustos tarihinde yapılan aramada bir adet cep telefonu ile sim kart bulunduğunu açıkladı. Tuluhan, yapılan soruşturmada 22 Ağustos tarihinde 00:01 ve 08:00 saatleri arasında hücre görevlisi olarak bulunan zanlı Serdar Özkan’ın konu cep telefonu ile sim kartını başka bir şahıs aracılığı ile hücre talimatlarına göre hücrelere telefon sokulmaması yönünde emir olmasına rağmen Haluk Güvence’ye verip dışarıdaki kişilerle koşmasını sağlayarak ceza yasasında belirtilen “Görevini kötüye kullanma” suçunu işlediğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Tuluhan, zanlı Özkan’ın uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Beril Çağdal, zanlı Serdar Özkan’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 1 KKTC vatandaşının 20 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.