Nadire BAHADİ

Mehmetçik’de meydana gelen cinsel saldırı olayı ile ilgili polis tarafından yapılan yanlış tutuklama esnasında darp edildiğini iddia eden Zeki Yorgancıoğlu için dün İskele Savcılığı’nda görevli polis mensupları ile tanıtma merasimi düzenlendi. Yapılan tanıtmada 67 yaşındaki Yorgancıoğlu, kendisini darp ettiğini iddia ettiği polisi teşhis etti. Çok sayıda polis memuru, polis çavuşu ve müfettiş muavini arasından kendisine vuranı bulmaya çalışan Yorgancıoğlu, polis çavuşu Mehmet Özcan’ı işaret etti.

Özcan hakkında darp soruşturması

İskele Savcılığı ve Polis Denetleme Kurulu tarafından yürütülen ön kovuşturma sonrasında Zeki Yorgancıoğlu kendisini dövdüğünü iddia ettiği polis çavuşunu tanıyarak Savcılığa sunduğu dilekçenin yanı sıra Özcan’dan bizzat şikayetçi oldu. 2 günden bu yana yürütülen kovuşturma sonrasında isim netleşirken, sıra Savcılığın darp olay ile ilgili başlatacağı soruşturmaya geldi. Darp olayı hakkındaki soruşturmayı Savcı Yardımcısı Serhan Bundak üstlenirken, Denetleme Kurulu ise haklarında suç duyurusu bulunan 1 müfettiş muavini, 1 çavuş ve 3 polis memuru ile ilgili olayı hem idari yönden hem de cezai yönden soruşturacak.

Yorgancıoğlu sosyal medyadan açıkladı

Ali Yorgancıoğlu dün İskele Savcılığı’nda yapılan tanıtma merasimi sonrasında babası Zeki Yorgancıoğlu’nu darp ettiklerini iddia ettikleri polis çavuşunu sosyal medya hesabı Facebook üzerinden açıkladı. Polis Çavuşu Mehmet Özcan’ın resmini paylaşarak açıklama yapan Yorgancıoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Tanıtma merasiminde babamın teşhis ettiği, insanlıktan nasibini almayan, türü hakkında koyacağım bir sınıf bulamadığım zat Mehmet Özcan. Sayın Serhan savcımız ve Polis Genel Müdürlüğü’nün atamış olduğu özel ekibin yapmış olduğu özverili çalışmanın sonucunda tahkikata başlamanın 2. gününde sonuca ulaşılmıştır. Tüm soruşturma süresince bir saniye bile bizi yalnız bırakmayan Av. Tağmaç Bilgehan ve Av. Öncel Polili’ye sonsuz teşekkürler.