Nadire Bahadi

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Reis Süpermarket’in manav bölümünden bin TL değerinde sebze meyve hırsızlığı yaptıkları gerekçesi ile tutuklanan market çalışanları Mehmet Yıldız, Abdulkadir Dilekçi,Derviş Oran ve Ömer Dilekçi ile zanlıların çaldıkları sebze ve meyveleri satması için verdiği iddia edilen Sait Dilekçi dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Zanlı Ömer Dilekçi polise ifade vererek hakkındaki suçlamaları kabul ederken, polis yeni kamera görüntüleri elde ederek zanlıların hakkındaki soruşturmayı derinleştirdi. Mahkeme polisin yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından tüm zanlıların tutukluluk süresini 6 gün daha uzattı.

Market çalışanları hırsızlıkla suçlanıyor

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Salih Yavuz verdiği ifadede zanlılar Mehmet Yıldız, Abdulkadir Dilekçi, Derviş Oran, Ömer Dilekçinin “müstahdem tarafından sirkat”, zanlı Sait Dilekçinin ise “Sirkat” suçundan tutuklandığını anımsattı.

Polis memuru Mehmet Salih Yavuz, zanlılar Mehmet Yıldız, Abdulkadir Dilekçi, Derviş Oran ve Ömer Dilekçinin 2016 Haziran ayı içerisinde çalıştıkları marketin manav bölümünden bin TL değerinde meyve ve sebzeyi ödeme yapmadan çalarak Sait Dilekçiye verdiklerini söyledi.

Yeni kamera görüntüleri elde edildi

Zanlıların evlerinde yapılan aramada bir şey bulunmadığını ifade eden Yavuz, zanlıların söz konusu sebze ve meyvelerin atık olduğunu iddia ettiklerini ancak incelenen kamera görüntülerinde zanlıların buzluklardaki sağlam sebze ve meyve kasalarını aldıklarının görüldüğünü söyledi. Olay ile ilgili yeni kamera görüntülerinin elde edildiğini ifade eden Yavuz, zanlıların çalınan sebze ve meyveleri sattıkları yönünde bilgi olduğunu ve konunun araştırıldığını söyledi. Zanlı Ömer Dilekçi’nin suçunu kabul ettiğini ve ifade verdiğini söyleyen Yavuz, gönüllü ifadenin de araştırılacağını söyledi. İş yerinin muhasebesinden stok listesi ve iade mal listesinin incelendiğini ifade eden Yavuz soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek zanlıların 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.