Devrim Demir

Dereboyun’da 21 Ekim tarihinde uyuşturucu alışverişi yaparken suçüstü tutuklanan Necmi Pirgot ve Beyit İnancı aleyhindeki soruşturma devam ediyor. Olayla bağlantılı aynı tarihte tutuklanan Kani Senan ise olayla bağlantısı olmadığı için serbest kaldı.

Pirgot ve İnancı ek tutukluluk talebiyle dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın selameti açısından 2’şer gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

Senan serbest

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Erkan Karam mahkemede olay ile ilgili ifade sundu. 21 Ekim tarihinde Lefkoşa Mehmet Akif Caddesi’nde Narkotik tarafından düzenlenen operasyonda uyuşturucu alışverişi yapıldığı bilgisi üzerine zanlıların tespit edilerek tutuklandığını anlatan Karam, her iki zanlının da huzurunda yapılan aramada olay yerine geldikleri ve zanlı Kani Senan’a ait olduğu öğrenilen aracın yanında 2 gram Kokain türü uyuşturucu maddenin bulunduğunu anlattı.

Zanlı Beyit İnancı’nın gösterimi ile yine araç yanında 4 gram Kokain türü uyuşturucu maddenin daha bulunduğunu söyleyen Karam, akabinde uyuşturucu maddelerin Kani Senan’a ait kredi kartına sarılı olduğunun fark edilmesinin ardından zanlı Senan’ın da olayla bağlantısı olduğunun tespit edilmesi üzerine tutuklandığını kaydetti.

Zanlı Pirgot ve İnancı’nın polise gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini ve olayın aydınlatılmasında polise yardımcı olduğunu söyleyen Karam, kanıt olarak el konulan uyuşturucu maddelerin Devlet Kimya Laboratuarı’na, uyuşturucu maddelerin muhafaza edildiği kâğıtların ise Parmak İzi İnceleme Şubesi’ne gönderildiğini açıkladı.

Karam zanlılar aleyhinde alınan 3’er günlük tutukluluk süresinde, yapılan soruşturmada Kani Senan’ın olayla bağlantısı olmadığı için serbest bırakıldığını kaydetti.

Soruşturma devam ediyor

Polis çavuşu Erkan Karam, uyuşturucu alışverişinin gerçekleştiği bölgede bulunan kamera kayıtlarının incelenmeye devam ettiğini, 6 kişinin olayla ilgili soruşturulduğunu ve aranan kişilerin olduğunu kaydetti.

Karam, soruşturmanın selameti açısından Pirgot ve İnancı’nın 2 gün daha poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

necmi-pirgot-1024x683.jpg

,-013.jpg