Devrim Demir

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan 16 yaşındaki C.T. ve 29 yaşındaki Abdülkadir Bozoğlan aleyhine başlatılan soruşturma devam ediyor.

Alınan 3’er günlük tutukluluk süresi dolan zanlılar, dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların soruşturma amaçlı 3’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Polis: Aranan kişi henüz bulunamadı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis çavuşu Erkan Karam mahkemede verdiği ifadede zanlıların 7 Ocak tarihinde tutuklandıklarını anlattı. Polis çavuşu Erkan Karam yapılan aramalarda toplam 5 gram bonzai ele geçirdiklerini, zanlıların verdiği gönüllü ifadelerinde ise 2015 yılında 24 paket bonzainin bir kısmını içtiklerini bir kısmını ise sattıklarını itiraf ettiklerini söyledi.

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Erkan Karam olayla bağlantılı 1 kişinin daha arandığını ve henüz bulunamadığını alınması gereken ifade ve bulunması gereken kayıp emarelerin olduğunu belirterek, zanlıların serbest bırakılması durumunda aranan emarelere müdahale edebileceklerini söyledi. Karam soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.