Nadire BAHADİ
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri Gazimağusa’daki operasyonlarını sürdürüyor. Dün öğle saatlerinde gerçekleştirilen bir operasyonda 116 adet uyuşturucu hap olan Extasy ve 3 gram Hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi. 

Polisin takibi sonucu düzenlenen operasyonda üzerinde söz konusu uyuşturucu maddeler bulunan Burak Ergin tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, soruşturma maksatlı zanlının 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

116 adet Extasy, 3 gram Hint keneviri bulundu

Konu ile ilgili mahkemede ifade sunan polis çavuşu Fatih Kaleci, bir süredir takip edilen zanlı Burak Ergin’in dün öğle saatlerinde Sosyal Konutlar bölgesinde bulunan çocuk parkında araç içerisinde bulunduğu bir sırada tespit edildiğini anlattı. Zanlının araçtan kaçmak üzere hamle yaptığı sırada alıkonulduğunu belirten Kaleci, araç içerisinde yapılan aramada 116 adet uyuşturucu türü olan Extasy hap ve 3 gram Hint kenevirinin bulunup kanıt olarak alındığını açıkladı. Zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğuna dikkat çeken Kaleci zanlı Burak Ergin’in 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Burak Ergin hakkında başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmaması nedeni ile zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.