Duygu ALAN

Lefkoşa’da ikamet eden ve 2 Ağustos’ta tasarrufundaki 100 gram ağırlığındaki Bonzai türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yakalanan 17 yaşındaki C.T ile olay sırasında yanında olan Süleyman Bulut isimli kişi,  soruşturma maksatlı polisteki üç günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından ek tutukluluk talebi ile dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Olayın soruşturmasını yürüten polis, mahkemede verdiği ifadede, zanlı C.T’nin gönüllü ifadesi üzerine 4 gram daha bonzai türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını açıkladı.

Dümenci: Güney’den ithal etti

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Halil Dümenci, mahkemede verdiği ifadede, 2 Ağustos 2016 tarihinde saat 22.30 sıralarında Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde bir arazide şüpheli görülmesi üzerine polis ekiplerinin yanlarına gittiği sırada C.T’nin tasarrufundaki şeffaf naylon içerisinde bulunan yaklaşık 100 mili gram ağırlığındaki Bonzai türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi yere döktüğünü kaydetti.

Olayın üzerine her iki zanlının gözaltına alındığını kaydeden Dümenci, zanlı C.T’nin polise verdiği ifadede de söz konusu maddeyi 29 Temmuz’da yasa dışı yollardan geçiş yaptığı Güney Kıbrıs’tan, 30 gram olarak alıp, aynı gün KKTC’ye ithal ettiğini, 3’er gramlık paketlerden oluşan toplamda 10 paket bonzai türü uyuşturucu maddeyi paketini 150 TL karşılığında bilinmeyen kişilere sattığını beyan ettiğini açıkladı.

“4 gram daha bulundu”

Polis memuru Halil Dümenci, zanlı C.T’nin polisteki tutuluk süresince ikinci bir gönüllü ifade verdiğini ve tespit edildikleri bölgede 2 ayrı pakette 4 gram daha bonzai türü uyuşturucu madde olduğunu beyan ettiğini belirtti.

Dümenci, zanlının tarifi ile söz konusu bölgede yapılan aramada, 2 ayrı pakette 4 gram daha bonzai türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını kaydetti.

“Süleyman Bulut sipariş etti, C.T getirdi”

Polis memuru Halil Dümenci, yine zanlı C.T’nin polise verdiği ikinci gönüllü ifadesinde zanlı Süleyman Bulut’un isteği üzerine Güney Kıbrıs’tan 500 TL karşılığında 5 gram ağırlığında bonzai türü uyuşturucu madde ithal ettiği yönünde beyanda bulunduğunu belirtti.

“Kamera kayıtları incelenecek”

Polis memuru Halil Dümenci, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığına işaret ederek, soruşturma kapsamında, zanlıların cep telefonu dökümleri için ilgili GSM şirketleri ile gerekli yazışmaların yapıldığını ancak henüz dökümlerin ellerine ulaşmadığını söyledi. Emare alınan konu maddelerin laboratuar sonuçlarının da henüz neticelenmediğini kaydeden Dümenci, halen kayıp olduğuna inanılan emareler ve aranan şahıslar olduğunu ve zanlı C.T’nin ikinci kez polise verdiği gönüllü ifadesinin teyit tekzibinin yapılamadığını, ayrıca olay yerinden kamera kayıtlarının inceleneceğini belirterek zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Dümenci, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için her iki zanlının da 5’er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlılar bu kez suskun kaldı

Zanlı C.T, mahkemeye çıkarıldıkları ilk gün mahkemeden söz hakkı alarak Süleyman Bulut’un olay ile alakası olmadığını öne sürmüş ve “Ben Süleyman Bulut’un yanında o an selam vermek için durmuştum, o sırada polis geldi benimle birlikte O’nu da tutukladı” diye ifade vermişti.

Zanlı Süleyman Bulut ise mahkemeden söz hakkı alarak “Bu arkadaş ile birlikte polis de geldi. Tutuklu olduğumu söylediler. Tamam dedim. Şimdi de karşınızdayım” diye konuşmuştu.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen dünkü duruşmada zanlılar bu kez sessiz kaldı, polisin ek tutukluluk talebine itirazda bulunmadı.

5 gün daha poliste tutuklu kalacaklar

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen duruşmada, Kıdemli yargıç Musa Avcıoğlu, huzurunda verilen polis şahadetinde belirtildiği üzere soruşturmanın henüz devam ettiğine bulgu yaparak, her iki zanlının da soruşturma maksatlı 5 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.