Polis, olay günü Uçanok grubunun Felek grubundan olan Özcan Hangün’ü demir ve sopalarla acımasızca öldüresiye döverek kaburga kemiklerinin kırılmasına neden olduklarını söyledi

Tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, Uçanok grubu ile Felek grubu arasında 20 Ağustos tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi önünde ve Mağusa Devlet Hastanesi’nde meydana gelen olayı kısaca mahkemeye aktardı. Ursavaş, zanlı Ali Osman Uçanok, Abbas Uçanok, Hüseyin Özsaitoğlu, Hüseyin Özsaitoğlu, Kamil Uçanok, Mehmet Akdemir ve Cevat Beyazyüz’ün, Felek grubundan olan zanlı Özcan Hangün’ü tasarruflarındaki demir ve sopalarla acımasızca öldüresiye döverek kaburga kemiklerinin kırılmasına neden olduklarını söyledi. Ursavaş, zanlı Özcan Hangün’ün ise olay esnasında olaylara müdahale eden polislerden birinin belindeki içinde 14 adet canlı mermi bulunan tabancayı kanunsuz olarak tasarrufuna aldığını açıkladı. Zanlı Hangün’ün konu tabancayı tasarrufuna aldıktan sonra tabancanın sürgüsünü geriye çekip dolduruş yaptığını belirten Ursavaş, tabancayı Mağusa Polis Müdürlüğü CÖŞ’te görevli Müfettiş Muavini Asım Başaranel, Merkez Karakolunda görevli Polis Memuru Güralp Sayılı, Havadis Gazetesi muhabiri Nadire Kraşlıoğlu ve Kamil Uçanok’un üzerine öldürmek kastı ile doğrultup tabancanın tatiğine sürekli basıp bırakmak suretiyle öldürmeye teşebbüs ettiğini anımsattı. Ursavaş, konu tabancanın emniyet mandalının kapalı olmasından dolayı tabancanın ateş almadığını da belirterek, mandalın kapalı olmasının bir çok kişinin hayatını kurtardığını söyledi. Ursavaş, ayni gün zanlı İsmet Felek, Emir Ali Bata, Özcan Hangün, Cüneyt Arık, Adem Sakızcıoğlu, Ümit Öztilkiler, Ömer Satıağalar, Mustafa Karakartal, Çağrı Kılıç, Akif Uygur ve Haluk Güvence’nin mahkeme önünde yaşanan olaylardan dolayı hastaneye kaldırılarak acil serviste tedavi gören Kamil Uçanok, Kamil Osum, Ali Osman Uçanok ve Ahmet Uçanok’u darp etmek amacıyla kanunsuz olarak toplandıklarını açıkladı. Kanunsuz olarak toplanan zanlıların hastaneye gittiklerini belirten Ursavaş, zanlı İsmet Felek’in Kamil Uçanok’un burnuna yumruk atmak suretiyle burun kemiğinin kırılmasına neden olduğunu açıkladı. Ursavaş, zanlı İsmet Felek’in yine adamlarıyla Kamil Uçanok, Kamil Osum, Ali Osman Uçanok ve Ahmet Uçanok’u darp ederek Ali Osman Uçanok’un parmağının kırılmasına neden olduklarını açıkladı.

Polis, zanlıların serbest kalması halinde bir sonraki adımın ne olacağını bilmediklerini, daha vahim bir olayın olup olmayacağını kestiremediklerini belirtti

Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş, Uçanok grubundan zanlı Ali Osman Uçanok, Abbas Uçanok, Hüseyin Özsaitoğlu, Kamil Uçanok, Mehmet Akdemir ve Cevat Beyazyüz’ün 3 ayı geçmemek üzere cezaevine gönderilmesini, zanlı Hamdin Gökhan, Mehmet Ali Uçar ve Hasan Demir’in ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Öte yandan Ursavaş, Felek grubundan zanlı Özcan Hangün’ün 3 ayı geçmemek şartıyla, zanlı İsmet Felek ile Ömer Satıağalar’ın 2 ayı, zanlı Cüneyt Arık, Akif Uygur, Mustafa Karakartal, Emir Ali Bata,Ümit Öztilkiler, Çağrı Kılınç, Haluk Güvence ve Adem Sakızcıoğlu’nun ise 1 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep etti. Ursavaş, zanlıların serbest kalması halinde bir sonraki adımın ne olacağını bilmediklerini, daha vahim bir olayın olup olmayacağını kestiremediklerini ve önlem almaya çalıştıklarını açıkladı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Ali Osman Uçanok, Abbas Uçanok, Hüseyin Özsaitoğlu, Kamil Uçanok, Mehmet Akdemir ve Cevat Beyazyüz 1 ayı geçmemek şartı ile zanlı Özcan Hangün’ün 3 ayı, zanlı İsmet Felek ile Ömer Satıağalar’ın 2 ayı, zanlı Cüneyt Arık, Akif Uygur, Mustafa Karakartal, Emir Ali Bata,Ümit Öztilkiler, Çağrı Kılınç, Haluk Güvence ve Adem Sakızcıoğlu hükümsüz tutuklu olarak 1 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesine emir verdi. Öte yandan Soyer, Uçanok grubundan zanlı Hamdin Gökhan, Mehmet Ali Uçar ve Hasan Demir’in ise kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 3’er bin TL nakdi teminat ödemelerine, 1’er KKTC vatandaşının 30’ar bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine ve haftada bir gün ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.

Mahkeme sonrası Felek grubunda yer alan zanlıların yakınları cezaevi emrine isyan ederek sinir krizleri geçirdi ve kısa süreli bir arbede yaşandı.