Diyarbakır'da beyaz renkte bir Toros model otomobil çalan teröristler, polise uzun namlulu silah ve bombayla saldırdı. Saldırıda 3 polis yaralanırken, 1 terörist ise ölü olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre olay, Şanlıurfa yolu üzerinde Bağcılar Mahallesi 1204. Sokak'ta meydana geldi. 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerde kullanılan Toros marka bir araç çalan teröristler, polise ne için yapıldığı henüz öğrenilemeyen bir ihbarda bulundu. Teröristler, polis ekibinin ihbarda tarif ettikleri adrese gelmeleri üzerine araca uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Polisin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma bir süre devam ederken, teröristler bir el yapımı patlayıcıyı polis aracına doğru atarak bindikleri çalıntı araçla uzaklaştı. Olayda 3 polis yaralanırken, 1 terörist öldürüldü. Yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Çatışmanın ardından olay yerine çok sayıda polis gönderilirken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Polis, teröristlerin saldırıda bulundukları aracı aynı mahallenin 1200. Sokağı içerisinde ölü bir teröristle terk edilmiş halde buldu. Teröristlerin 3 kişi olduğu öğrenilirken, kaçan 2 teröristin yakalanması için çok yönlü çalışma başlatıldı.

Polise beyaz Toros’lu saldırı: 3 yaralı