Evrim Kamalı

Demirhan’da 12 Temmuz’da saat 17.15 raddelerinde devriye gezen polis aracını görmesi üzerine endişelenerek süratli bir şekilde yolunu değişen aracı fark eden polis, peşine düştüğü zanlı Abdurrahman Uluçınar’ın seyir halinde iken aracın camından dışarıya poşet içinde bir şey attığını tespit etti. Olayın akabinde durdurulan zanlının huzurunda konu yerde yapılan aramada, poşet içerisinden 1 adet eski eser olduğu düşünülen taş heykel çıktı. 

“Arkadaşımın emaneti…”

Polis mesele ile ilgili olarak yürütmüş oldukları soruşturma kapsamında zanlının gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde konu heykeli arkadaşı olan ve huzurda tutuklu olarak bulunan zanlı Büger Beneklikartal’ın evinde isminin “İsmail” olduğunu bildiği bir şahısın yurtdışına gideceği gerekçesi ile emaneten kendisine bıraktığı yönünde beyanı olduğunu söyledi. Emare alınan konu heykelin incelenmeye gönderildiğini ve tarihi eser olup olmadığının araştırılacağını, ayrıca isminin “İsmail” olduğu bilinen şahsın arandığını kaydeden polis, zanlı Büger Beneklikartal’ın mesele ile ilgili bağlantısı olup olmadığının da araştırılacağını belirterek zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların ilk etapta 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.