Le#oşa’da şüpheli tavırları nedeni ile takibe alınan zanlılar 17 yaşındaki Cengiz Han Topacık ve 48 yaşındaki Süleyman Bulut tasarruflarında uyuşturucu ile yakalandılar.

Mahkemedemesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Halil Dümenci olayla ilgili bulguları aktardı. Dümenci huzurda bulunan zanlılar Cengiz Han Topacık ve Süleyman Bulut'un 1 Ağustos tarihinde saat 22.30 raddelerinde Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük bulvarında şüpheli hareketleri nedeni ile yanlarına giden polis memurunu fark edip zanlı Topacık'ın cebinde bulunan ve şeffaf naylon içerisinde bulunan yaklaşık 100 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddeyi yere atarken suçüstü gereği tutuklandığını söyledi.

Polis olayın akabinde zanlıların yanında söz konusu paket ve uyuşturucu maddenin bulunarak emare yapıldığını belirtti. Polis memuru Halil Dümenci olayla ilgili yürütülen ileri soruşturmada zanlı Topacık'ın gönüllü ifade verdiğini ve konu uyuşturucu maddeyi 29 Temmuz tarihinde yasadışı yoldan Güney Kıbrıs'a geçerek 30 gram olarak getirdiği itirafında bulunduğunu söyledi. Polis zanlının ayrıca ifadesinde 18 gramını 3 gramlık paketler halinde henüz tespit edilemeyen kişilere verdiğini, geriye kalanı ise150TL karşılığındasa sattığı yönünde beyanda bulunduğunu söyledi.

Polis memuru Halil Dümenci mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığını alınan emarelerin laboratuar sonuçlarının beklendiğini ayrıca zanlı Topacık'ın ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirterek tahkikatın salimen yürütülebilmesi için ilk etapta 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.