Devrim DEMİR

Lefkoşa Surlariçi’nde devriye gezen Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi'ne bağlı polis ekiplerini görünce, tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeyi  yutan Mehmet Altuğ, suçüstü yakalandı. Aleyhine başlatılan soruşturma tamamlanan Altuğ, dün teminat talebiyle Lefkoşa'da mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, zanlı Mehmet Altuğ aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığına dikkati çekerek, zanlının ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yurt dışına çıkışını yasaklayarak serbest bırakılmasına emir verdi. 

Endoskobi yapılmasına izin vermedi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi'nde görevli polis memuru Ahmet Bayram mahkemede verdiği ifadesinde zanlı Mehmet Altuğ'un önceki gün Surlariçi’nde yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındığını anlattı. Ahmet Bayram, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi'ne bağlı bir polis ekibinin önceki gün saat 15.15 sıralarında Surlariçi’nde devriye yaptığı sırada polisi gören Mehmet Altuğ'un miktarı tespit edilemeyen uyuşturucuyu yuttuğunu ve suçüstü tutuklandığını söyledi.

Bayram zanlının Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını, maddenin mideden çıkarılması için endoskopi yapılmasına izin vermeyerek reddettiğini kaydetti.

Soruşturmanın tamamlandığını belirten polis memuru Ahmet Bayram, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini,  TC vatandaşı olduğunu, çalışma izninin ise iptal olduğuna dikkati çekerek uygun bir teminata bağlanası talebinde bulundu.  

2014 yılına ait davaları tebliğ edildi  

Yargıç Meltem Dündar ayrıca zanlı Mehmet Altuğ'un 2014 yılında işlediği davaların görüşülmesi için hemen tebliğ edilmesine emir verdi. Kısa bir ara veren mahkeme zanlı Mehmet Altuğ'un temmuz ayında görüşülmeye başlanacak davalarının tebliğ edilmesinin ardından, ileride yargılanmak üzere serbest bırakıldı.