Hüseyin Çiçek

Yeniboğaziçi bölgesinde geçtiğimiz Perşembe akşamı, kanunsuz av yaptıkları ve kendilerini uyaran polisleri darp ettikleri suçlaması ile tutuklanan zanlılar dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Olay ile tutuklu bulunan zanlılar Hakan Karamanlı, Ali Düzenli ve Fırat Gazioğlu, soruşturma maksatlı alınan 3 günlük tutukluluk emrinin dolmasının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından teminat şartlarına bağlanarak serbest bırakıldılar.

Mahkemeye meseleyi anımsatan Adli Şube’de görevli Polis Çavuşu Hakan Üzüm, zanlıların 13 Ekim 2016 tarihinde, zanlı 3 Fırat Gazioğlu’na ait araç ile beraber Yeniboğaziçi ve Ötüken arasında bulunan arazi içerisinde, kanunsuz avlanma suçunu işlediklerini ve araç içerisinde 2 el ateş açtıklarını söyledi. Bölgede ikamet eden polis müfettiş muavini Şevki Güçsoy ile itfaiye memuru Mehmet Soyman’ın zanlıların aracını takip ettiklerini ve konu aracı zanlı 2 Ali Düzenli’nin babasına ait mandırada tespit ettiklerini anlatan Üzüm, adı edilen polislerin zanlı 1 ve zanlı 2 tarafından ciddi şekilde darp edildiklerini anımsattı.

6 adet av tüfeğine el kondu

Mesele ile ilgili olarak zanlı 3 Fırat Gazioğlu’nun ikametgahında ve mandırasında toplam 6 adet av tüfeğine el konulduğunu belirten Üzüm, ayrıca olay yerinden 1 adet fişeğe emare olarak el koyduklarını ifade etti.

“Mevzuyu uzatırsan yaşatmayız”

Üzüm, ayrıca zanlı 2 Ali Düzenli’nin darp edilen polislere yönelik “mevzuyu uzatırsan aileni de biliyoruz, evini de biliyoruz, yaşatmayız” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu da mahkemeye aktardı. 

“Kimin kime vurduğunu anlamadık bile”

Zanlılardan Hasan Karamanlı ve Ali Düzenli’nin birer gönüllü ifade verdiğini de belirten Üzüm, zanlıların olay esnasından elektriklerin kesik olması nedeni ile kimin kime vurduğunu anlamadıklarını iddia ettiklerini ifade etti.

Soruşturmaya etki edemezler

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, ancak zanlıların soruşturmaya etki edebilecek bir pozisyondan olmadıklarını aktaran Üzüm, mahkemeden zanlıların uygun teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

66 bin TL kefalet ile serbest kaldılar

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 20’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi. Yargıç Hazal Hacımulla, zanlı 1 Hasan Karamanlı ile zanlı 2 Ali Düzenli’nin ayrıca 3 bin TL nakdi kefalet ödemelerine emir verdi.