Devrim Demir

Uyuşturucu suçundan birçok sabıkası olan ve 27 Mart tarihinde Gönyelide kalmakta olduğu apartmanın girişine poşetler içinde 110 gram bonzai zulalayan Cengiz Deniz, aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

Deniz aleyhinde alınan tutukluluk süresi dün dolarken, ek tutukluluk talebiyle yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğini dikkate alarak Deniz’in 4 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Soruşturma devam ediyor

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Cengiz Deniz’in 27 Mart tarihinden bu yana arandığını ve 6 Nisan’da polise teslim olarak aleyhinde 3 gün tutukluluk emri alındığını anımsattı.

Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlının evinde bulunan uyuşturucu poşetlerinin parmak izlerine gönderildiğini ve analiz sonuçlarının henüz gelmediğini ifade etti.

Bayram, alınması gereken ifadeler ve soruşturulması gereken kişilerin olduğuna dikkati çekerek Deniz aleyhinde 4 gün daha tutukluluk talebinde bulundu.

Polisleri görünce kaçmıştı

Narkotik ekipleri 27 Mart tarihinde saat 17.00 sıralarında, Gönyelide Şht. Perval Mustafa Sokak. Gerçek Apt. No: 2 adresinde apartmanın giriş kapısında Deniz’e ait klima motorunun arkasına gizlenmiş 32 paket, yine başka bir naylon içerisinde 5 paket Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Polis ekipleri aynı gün zanlının evinde gerçekleştirdiği aramada mutfakta bulunan dolabın içerisinde 19 adet Suboxone marka hap bulunarak emare olarak alındı.

Polislerin evde olduğu saatlerde, zanlı Cengiz Deniz zulaladığı uyuşturucu maddeyi ararken polis tarafından fark edilmesi üzerine olay yerinden kaçmayı başarmıştı.