Suna Erden

Girne’de taşkınlık yaptıkları gerekçesi ile kendilerini uyaran iki polisi darp eden Mehmet Yaman, Yusuf Yurtcanlı, Ahmet Sağıroğlu hakkındaki polis tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarılırken, zanlıların bir önceki duruşmada polis tarafından darp edildiklerine dair iddialar üzerine mahkemenin istediği rapor da sunuldu. Raporda zanlılarda darp izi olmadığı belirtilirken, zanlılar tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. 

SORUŞTURMA TAMAMLANDI 

Teminat duruşmasında olayla ilgili bulguları aktaran polis, 14 Ekim saat 01.00 sıralarında Ramadan Cemil Meydanı’nda kaldırım üzerinde bulunan elektrik direğine tekme attıkları için Girne Trafik Şubesi’nde görevli Polis Çavuşu Cengiz Topel Bodur, Polis Memuru Kemal Güldal’ın yüzüne sert bir cisimle vurduklarını söyledi. Bodur’un elmacık kemiğinin kırıldığını, Güldal’ın ise dilinde kesik oluştuğunu kaydeden polis, ayrıca zanlıların Güldal’ın polis üniformasını da yırttıklarını söyledi. Polis, darp olayının ardından Güldal ile Bodur’un Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldığını ve halen tedavilerinin sürdüğünü belirterek, Kemal Gürdal’ın vücudunda iltihaplanma olduğunu dile getirdi. Olayla ilgili soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti. 
Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 45 gün süre ile cezaevine gönderilmelerine emir verdi. 

RAPOR SUNULDU, DARP İZİ YOK 

Öte yandan zanlıların bir önceki duruşmada gözaltında oldukları esnada polis tarafından darp edildiklerine dair iddiaları üzerine mahkemeden talep edilen doktor raporu da sunuldu. Sunulan raporda üç zanlıda da darp izi olmadığı belirtildi.