Polis Genel Müdürlüğü, Lefke bölgesinde güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde sağlandığını belirterek, bölge halkının güvenliği konusunda herhangi bir endişeye kapılmamasını, polisin 24 saat kesintisiz halkın hizmetinde olduğunu vurguladı.

Polis Genel Müdürlüğü, kamusal düzeni bozmaya teşebbüs eden her kesimin karşısında olduğunu da kaydetti.

Polis Genel Müdürlüğü, 29 Mayıs’ta Lefke bölgesinde meydana gelen öğrenci olaylarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “bölge halkının tedirgin olduğu ve güvenliklerinden endişe duydukları” yönünde duyumlar alındığını belirten Polis Genel Müdürlüğü, şunları kaydetti:

“Olayın meydana geldiği andan itibaren polis güçleri olaya anında müdahale ederek gerekli tedbirleri almış ve olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatmıştır. Yürütülen soruşturmada, olaya karışanların büyük bir kısmı tespit edilip tutuklanarak en kısa sürede yargı önüne çıkarılmıştır.

Bölgede güvenlik tedbirleri polis tarafından en üst düzeyde sağlanmış bulunmaktadır. Bölge halkının güvenlikleri konusunda herhangi bir endişeye gerek duymamalarını, polisimizin 24 saat kesintisiz halkının hizmetinde olduğunu ve kamusal düzeni bozmaya teşebbüs eden her kesimin karşısında olduğunu bilmelerini isteriz.”