Polis Girne’de gerçekleştirdiği operasyonda, “554 adet uyuşturucu hap, 1 adet tabanca, şarjörü ve 14 adet canlı mermi” ele geçirdi. 

Polis Basın Bülteni’ne göre, dün gece Girne’de bir araç park yerinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu; bir araçta bulunan M.F.D.’nin (E-29) tasarrufunda uyuşturucu madde içerdiğine inanılan toplam 493 hap bulundu.

Polis ayrıca 1 adet 9 mm çapında tabanca, şarjörü ve toplam 14 adet canlı mermi ele geçirdi.

S.A.’nın (E-32 ) tasarrufunda ise uyuşturucu madde içerdiğine inanılan toplam 61 adet hap bulunarak emare olarak alındı. Bahse konu şahıslar tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.

Olayla ilgili tutuklanan 2 zanlı Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Çavuşu Barış Duman mahkemede verdiği yeminli ifadede, ekiplerin operasyon sırasında bir şahsın tasarrufunda 493 adet yeşil renkli uyuşturucu madde içeridiğine inanılan hap ve zanlının belinde 9 milimetre çapında Glock marka tabanca ile içinde 9 mm çapında 14 adet canlı mermi bulunan şarjör ele geçirdiğini anlattı.

Tahkikat sorumlusu, tutuklanan zanlının polisteki sorgusunda hapları Girne’de sakin bir kişiden aldığını, tabancayı ise 18 Nisan’da Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye kanunsuz yollarla ithal ettiğini öğrendiklerini kaydetti.

Polis, verilen ifade üzerine yaptığı aramada 61 hap daha ele geçirdi.

Tahkikat sorumlusu, ele geçirilen malzemelerin incelemeye gönderildiğini aranan emareler ve alınması gereken ifadeler bulunduğunu belirterek zanlılar hakkında 1’er gün tutukluluk talep etti.

Tahkikat sorumlusu, zanlılardan birinin yüzündeki iz ve çiziklerin operasyon sırasında kaçmaya çalışırken düşüp yaralanması sonucu oluştuğunu ve doktor kontrolünden geçirildiğini de anlattı.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökan Asafoğulları da meseleyle ilgili tahkikatın yeni başladığını, bulunan emare miktarı dikkate alındığında konunun ciddi bir mesele olduğunu, aranan emare ve ifadeler bulunduğunu belirterek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlılar aleyhine 1’er gün tutukluluk emri verdi.

Yargıç Asafoğulları, yüzünde çizik ve izler bulunan zanlının yeniden doktor kontrolünden geçirilmesini direktifini de verdi.

ERCAN’DA YOLCU ÜZERİNDE HİNTKENEVİRİ BULUNDU

Ercan Devlet Havalimanı’ndan dün gece KKTC’ye giriş yapan V.I.’ya (E-32) narkotik dedektör köpeğinin tepki vermesi sonucu şahsın üzerinde yapılan aramada 1 gram “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde bulundu ve emare olarak alındı.

Şahıs tutuklanırken soruşturma devam ediyor.