Girne-Lefkoşa anayolu üzerinde faaliyet gösteren Almahara isimli eğlence mekânını pompalı tüfekle basan 22 yaşındaki Üniversite öğrencisi Haşim Burak Solak ile ona yardım ettiği ileri sürülen arkadaşı Güven Can Yaşa’nın tutukluluk süresi uzatıldı

Zanlılar dün Girne’de polis tarafından, ek tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye olayla ilgili bilgileri aktaran polis, zanlı Haşim Burak Solak’ın “İthali yasaklanmış ateşli silah ve patlayıcı madde tasarruf, taşıma ve kullanma”, “Meskûn mahalde ateş etme”, “Şiddet tehdidi” ve “Darp” suçlaması ile Güven Can Yaşa’nın ise “Suçu örten” suçlaması ile tutuklandığını söyledi. Polis, zanlı Solak ve Yaşa’nın geçen hafta sonu Lefkoşa-Girne anayolu üzerinde bulunan eğlence mekânı Almahara’ya gittiklerini, zanlıların güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmamaları üzerine güvenliklerle kısa süreli bir tartışma yaşadıklarını belirtti. 

Tartıştıktan sonra ayrıldılar ama…

Her iki zanlının da olay yerinden ayrıldığını ifade eden polis, Haşim Burak Solak’ın evinde kanunsuz olarak muhafaza ettiği pompalı tüfekle yeniden eğlence mekânına döndüğünü kaydetti. Solak’ın güvenlik görevlisi Necip Cem Güneylioğlu’na “Allah’tan başkasından korkmam ben altı sene tedavi gördüm sıkarım ölürsün” sözleri ile şiddet tehdidinde bulunarak havaya bir el ateş açtığını ifade eden polis, zanlının olay yerinden kaçtığını belirtti. 

Polis evine gitti, kapıyı çaldı, açmadı…

Polis, zanlı Haşim Burak Solak’ın Girne’deki evine gittiklerini ancak kapıyı kimsenin açmadığını, kapının açılmaması üzerine içeriye kırarak girildiğini, evde bulunan zanlının etkisiz hale getirilerek tutuklandığını kaydetti. Polis, olayda kullanılan TS 870-TR Magnum İnterpress marka pompalı silah ile 33 adet canlı fişeğin bulunarak emare olarak alındığını belirtti. Arkadaşı ile olaylara karışan ve daha sonra Solak’ın ceza almaması için Fıoccmı marka boş fişeği saklayan Güven Can Yaşa’da “Suçu örten” suçlaması ile gözaltına alındığını kaydeden polis, boş fişeği çöp bidonunun üzerinde bulduklarını belirtti. 

Fişek emare olarak alındı…

Fişeğin emare olarak alındığını ifade eden polis, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Polis, zanlı Haşim Burak Solak’ın tasarrufunda bulunan pompalı silahın ülkede kullanımın yasak olduğuna dikkati çekerek, silahın adaya nasıl getirildiğine dair araştırma başlattıklarını anlattı. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 1 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 1 gün daha tutukluluk emri verdi.