Posta Dairesi’nde personel sıkıntısı

Posta Dairesi personel eksikliği nedeniyle mektupları vatandaşlara ulaştırmakta ciddi sıkıntılar yaşıyor

8 YILDIR PERSONEL ALINMADI: Posta Dairesi’ne 1998 yılından beri personel alınmadı. 180 kadrosu bulunan daire de 78 personel görev yapıyor. Ayrıca 31 dağıtım personeli kadrosu bulunan dairesinin dağıtım bölümünde görev yapan personel sayısı ise 2

SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ: Posta Dairesi Genel Müdürü Yusuf Önderol, Posta Dairesi’nde ciddi personel açığı olduğunu açıkladı. Bu konuda ilgili mercilerle temasa geçtiklerini kaydeden Önderol, sorunu mevcut personeli mesai çalıştırarak çözmeye çalıştıklarını anlattı

Yıllardır personel alınmayan Posta Dairesi’nde ciddi anlamda personel eksikliği var. 180 personel kadrosu olan dairede şu anda sadece 78 personel çalışıyor. Ayrıca posta Dairesi’nin dağıtım bölümü içinde 31 kadro bulunurken bu alanda görev yapan personel sayısı 2.

Vatandaşlar kendilerine ulaşmayan mektuplardan şikayet ederken, Posta Dairesi de personel eksikliği nedeniyle her bölgeye ulaşamıyor. Posta Dairesi Müdürü Yusuf Önderol’dan alınan bilgiye göre kadrosu 31 olan dağıtım bölümüne 10 ya da 11 personel alınması ile bu sorun aşılabilir.

Önderol: 1998’denberi personel alınmadı

Posta Dairesi Genel Müdürü Yusuf Önderol, posta dairesine 1998 yılından beri personel alınmadı, personel açığı,  KTHY gibi kapatılan kuruluşlardan personel aktarılmasıyla giderilmeye çalışıldığını söyledi. Ancak şu anda dairede ciddi anlamda personel sıkıntısı yaşandığına dikkati çeken Önderol, Lefkoşa’da bulunan Küçük Kaymaklı, Hamitköy ve Haspolat’ta ile Girne’de de iki bölgeye mektupları ulaştırmakta sıkıtı yaşadıklarını anlattı. Önderol ayrıca Güzelyurt’un ve Lefke’nin dağıtım işlerini ayni personelle çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

“Personelle mesai yaptırarak çözmeye çalışıyoruz”

Yeni personel alınması için ilgili mercilere başvurduklarını kaydeden Önderol, yeni personel alınıncaya kadarda mevcut personeli mesai çalıştırarak sorunların önüne geçmeye çalıştıklarını söyledi. Önderol, “Bütçe Dairesi ile bu konuda görüştük. Mevcut personelin maaşının yüzde 20’sini geçmeyecek şekilde mesai çalışması ile sorunu çözmeye çalışıyoruz” dedi.

“180 kadro var, 78 personel çalışıyor”

Posta Dairesi’nin 180 kadrosu olduğunu kaydeden Önderol, ancak şu anda dairede çalışan personel sayısının 78 olduğunu açıkladı. Önderol şu ifadeleri kullandı:

Posta Dairesi’nde geçmişten gelen bir sorun var. Personel 1998 yılından beri yaşadığımız bir sorundur. Her ne kadar artık internet kullanılsa da resmi yazışmalar hala posta aracılığı ile yapılıyor. Bu nedenle personel eksikliği giderilmelidir. 31 olan dağıtım şubesisin de 2 personel çalışıyor. 10 tane daha personel olsa bu konudaki sıkıntılar bitecek. Ayrıca Posta Dairesi’nde yaşanan tek sıkıntı personel eksikliği değil ayni zamanda binalardı. Binalarla ilgili sorun aşıldı.