Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğluları ziyarette yaptığı konuşmada, Posta Dairesi’nin önemini vurguladı ve bir devletin haberleşmesi yoksa o devletin olmadığını söyledi.

Posta Dairesi’nin kurulduğu günden bugüne geçirdiği evreleri, nelerin değiştiğini ve kaydedilen ilerlemeyi anlatan Emiroğluları,  Posta Dairesi’nin de diğer kurumlarla birlikte KKTC’nin temellerini oluşturduğunu belirtti.

Araçsız dönemlerde Posta Dairesi ile haberleşmenin nasıl sağlandığını da anlatan Emiroğluları, mektupları mühürleyip Kızıl Haç Aracılığı ve elçilikler yoluyla dünyanın çeşitli yerlerine ulaştırdıklarını söyledi.

Uluslar arası ağı olan tek dairenin Posta Dairesi Müdürlüğü olduğunu vurgulayan Emiroğluları bütün dünyayla iletişimleri olduğunu, bankaların yapamadığı para transferlerini de yaptıklarını ifade etti.

Bazı sorunları olduğunu da kaydeden Emiroğluları, Bakan Taçoy’a sorunlarını ileteceklerini ve Kıbrıs Türk halkına hak ettiği haberleşme hizmetini çıtayı yükselterek en iyi şekilde sunacaklarını kaydetti.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da koşmasında postanın hem bir merak hem de tarihe bir ışık olduğunu söyledi ve Posta Dairesi’nin verdiği hizmetlerin her birinin ayrı bir anısı olduğunu kaydetti. Her çıkarılan pulun ve serinin ayrı bir hikayesi olduğunu ve Kıbrıs tarihine yansıyan ayrı bir olay olduğunu vurgulayan Taçoy, Posta Dairesi’nin faaliyetlerinin KKTC’yi daha ileriye taşımak için yapılan faaliyetlerin başında geldiğini dile getirdi.

Taçoy, koli servisiyle ilgili olarak oldukça verimli bir hizmet verildiğini ancak arzulanan noktada hizmetlerin gerçekleşebilmesi için bina ve personel konusunda Posta Dairesi’nin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, bu konunun değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu yıl yeni projeleri “Post Bank”  kredi kartlarının da hizmete girmesi temennisinde bulunan Taçoy, havale ve öğrencilerin kredi kartı kullanımının bu sayede daha farklı bir seviyeye ulaşacağını dile getirdi.

Bu yıl 7 seride çıkacak pulları heyecanla beklediklerini ve bunların geleceğe ışık tutacak pullar olacağını söyleyen Taçoy, güncel ve tarihi olaylar gündeme getirildiği müddetçe Kıbrıs Türk halkının kalıcılığına katkı konacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Emiroğluları 2014 yılına ait 8 seri pulu Taçoy’a sundu.