Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi’nin 4. Uluslararası Kariyer Haftası kapsamında davetli konuşmacılarından olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Aydın, ‘Motivasyon ve Liderlik’ konusunda Eğitim Fakültesi öğrencilerine önemli mesajlar verdi.

Sözlerine, eğitimin ‘hayret, merak ve şaşkınlık’ gerektirdiğini vurgulayarak başlayan Prof. Dr. Ayhan Aydın, bilge bir insanın tıpkı bir çocuk gibi hayata şaşkınlıkla baktığını ve ölümsüzlüğün, tıpkı Sokrates gibi, insanların beyninde yaşamak olduğunu belirtti. Öğrencileri bir kiraz çiçeğine benzettiğini söyleyen Prof. Dr. Aydın, kiraz çiçeğinin daha sonra donmuş bir kiraz meyvesine dönüştüğünü belirterek, hayatta hep güçlüklerin olduğunu fakat onlarla baş etmeyi bilmenin önemli bir liderlik özelliği olduğunu vurguladı. Dünyayı ise sonsuz karanlıkta duran kocaman mavi bir portakala benzeten Prof. Dr. Ayhan Aydın, hayatın insanlara armağan olduğunu ve hayat içinde kişinin sevgisini ve saygısını kaybetmeden yaşaması gerektiğini belirtti. Hayatın özünün dikkat olduğunu, dikkatin de zekâyı getirdiğini söyleyen Prof. Dr. Aydın, eğitimin aynı zamanda ‘nefes alabilmek’, ‘asla vazgeçmemek’ ve ‘yürümeyi sürdürmek’ olduğunun altını çizdi.

Konuşmasında ‘hedeflerin olsun’, ‘ihtiyacı olanlara yardım et’, ‘içindeki yaramaz çocuğu kaybetme’, ‘senden farklı insanlarla iyi geçinmesini bil’, ‘affetmeyi öğren’, ‘az sayıda ama gerçek dostlar edin’ gibi yaşama ilişkin öğütler de veren Prof. Dr. Ayhan Aydın, kendisini dinleyen kalabalık öğrenci kitlesine, öğretmen adayları olarak meslek yaşamlarında hedeflerinden asla vazgeçmemelerini, bilge ve cesur olmalarını, kendilerine güvenmelerini ve kalp diliyle konuşmalarını önerdi.

Büyük beğeni toplayan konuşmanın sonunda DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, Prof. Dr. Ayhan Aydın’a anı olarak bir plaket takdim etti. 

img_0246-001.jpg

img_0262.jpg