Üç yıl üzerinden gerçekleşen ve her yıl Prof. Dr. Hasan Ali BIÇAK’ın görüşü ile devam edecek olan kontratta Prof. BIÇAK, NCAAA Genel Sekreteri Prof. Abdullah ALMUSALLAM’a danışmanlık yaparken, Kurumun üniversiteleri denetleme kriter ve usullerini ileriye götürmek, Kurum çalışanlarına ve Üniversite Kalite Güvence sorumlularına çeşitli konularda eğitim vermek, Üniversite denetimleri için davet edilecek uzmanların belirlenmesinde yardımcı olmak gibi görevler üzerlenecektir.

Suidi Arabistan’ın Yükseköğretim Ulusal Akreditasyon ve Değerlendirme Kurulu Prof. BIÇAK’ı başta İslam Ülkeleri Kalite Güvence Birliği olmak üzere çeşitli uluslararası konferanslarda vermiş olduğu seminerlerden ve Suidi Arabistan’da gerçekleştirdiği Üniversite denetimlerinden yakından takip etmiş ve herhangi bir münhal açmadan Prof. BIÇAK’a doğrudan teklifte bulunmuştur.

Prof. Dr. Hasan Ali BIÇAK, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 30 yıla yakın görev süresinde Kayıt Kabul İşleri Müdürlüğü, Ekonomi, Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanlığı ve İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanlığı olmak üzere çeşitli idari görevlerinde bulunmuştur. Prof. BIÇAK, YÖDAK başkanlığı döneminde Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği’nin (ENQA), denetcileri eğitim programına katılarak, ismini Avrupa Ülkeleri Ulusal Kalite Güvence Ajansları deneticileri listesine yazdırmış ve bu çerçevede Sırbistan Kalite Güvence Kurumu’nun Ulusal denetim sürecine katılmıştır. Prof. BIÇAK bugüne kadar Suidi Arabistan, Bahrain ve Kosova başta olmak üzere birçok ülkede üniversitelerin kurumsal ve program bazında gerçekleştirilen denetlenmelerinde uzman ekiplere başkanlık yapmıştır.

Prof. BIÇAK, Suidi Arabistan Yükseköğretim Ulusal Akreditasyon ve Değerlendirme Kurulu’nun kendisine yapmış olduğu tekliften ötürü büyük onur duyduğunu, bu görevinde Suidi Arabistan Üniversiteleri’nin kaliteli eğitim vermeleri için çalışırken gerek ulusal ve gerekse uluslararası temaslarının KKTC üniversitelerine olumlu yansımalarının olacağını ve bundan da büyük memnunluk duyduğunu bildirmiştir. Prof. BIÇAK sözlerine devamla KKTC üniversitelerinde verilen eğitim kalitesinin devam ettirilip daha ileriye getirilmesi ve güvence altına alınması ile ilgili yapılması gereken birçok işin olduğunu bu konularda gerek YÖDAK Başkanı’na ve gerekse Milli Eğitim Bakanı’na ziyaretlerinde yardımcı olabileceğini belirtmesine karşın bu tekliflerinin bugüne kadar karşılık bulmadığını söylemiştir.