Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanları, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde Ankara’da buluştu. Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Birinci Değerlendirme Toplantısı, 15’i devlet ve 12’si vakıf üniversitesini temsilen olmak üzere toplam 27 Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Kavak,  günümüzde yükseköğrenimde hızla artan büyüme ve gelişmenin üniversiteler arasında rekabeti artırdığı ve eğitimde kalite güvence sisteminin üniversitelerin en önemli gücü olacağına dikkat çekerek önümüzdeki yıllarda sağlık alanındaki eğitim reformlarının yaygınlaşacağını ifade etti. 

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım ise, TC ve KKTC’deki Sağlık Bilimleri Fakülteleri sayısının son 5 yılda hızla artması nedeniyle, Fakültelerde alt yapı, eğitim, akademik kadro, mezun profili gibi sorunların da artış gösterdiğini belirterek; fakülteler arası iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi, deneyimlerin paylaşılması ve sağlık bilimleri alanındaki politikaların daha verimli geliştirilebilmesi amacıyla ortak bir platforma ihtiyaç bulunduğunu vurguladı. 

Toplantıda üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakülte Dekanları’ndan oluşan, “Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi”nin oluşturulmasına oy birliği ile karar verildi. Toplantının devam eden bölümünde Sağlık Bilimleri Dekanlar Konseyi’nin Yürütme Kurulu Üyeleri seçimi yapıldı. Toplantı bir sonraki toplantının yeri ve gündeminin belirlenmesi ile sona erdi.

Yürütme Kurulu Üyeleri:
Başkan :         Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım     (Hacettepe Üniversitesi )
Genel sekreter:     Prof. Dr. Ezel Esatoğlu         (Ankara Üniversitesi)
Prof. Dr. Mehtap Malkoç         (Doğu Akdeniz Üniversitesi)
Prof. Dr. Sultan Taşcı             (Erciyes Üniversitesi)
Prof. Dr. Mine Gülden Polat     (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. Aliye Mavili               (Selçuk Üniversitesi)
Prof. Dr. Sevinç Yücecan        (Yakın Doğu Üniversitesi)