Ceren Özbil

Akıncılar halkının dört gözle beklediği yolun projesi tamamlandı. Geriye ihaleye çıkılıp yolun tamamlanması kaldı. Bölge halkı bir an önce yol yapımı için ihaleye çıkılıp yolun yapımına başlanmasını bekliyor.

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros dün yetkililerin kendisini arayarak projenin tamamlandığına dair müjdeyi verdiğini anlattı. Barbaros, projenin hazırlanmasının ardından da ihaleye çıkılıp yolun bir an önce yapılmasını beklediklerini ifade etti.

“Askeri bölgenin içinden geçmek zorunda olmayacağız”

Barbaros, Akıncılar köyüne yapılacak yeni yol ile artık askeri bölgenin içinden geçmek zorunda kalmayacaklarını söyledi. Yıllarca yaşadıkları en büyük sıkıntının askeri bölgenin içinden geçerek köylerine gitmek zorunda olmaları olduğunu ifade eden Barbaros şu şekilde konuştu:

“1974 yılından bugüne kadar Akıncılar’a hep askeri bölgelerin içinden geçerek ulaşıldı. Bazı zamanlarda askerin çalışması olması nedeniyle köye gidebilmek için beklemek zorunda kaldık. En büyük sıkıntımız yolun askeri bölgenin içinden geçmesiydi. Yeni yolun yapılmasıyla artık bu sorundan kurtulacağız.”