Projeksiyon perdesi denildiği zaman herkesin aklına başka bir şey gibi farklı fikiler geliyor olsa da aslında her kişinin hayatında en az bir kez olsun değişik yer ve mekanlarda gördüğü beyaz bir perdedir. Asıl amacı topluluğa hitap etmek olan bu perde kullanım amaçlarına göre hatayımızın bir çok noktasında yer alır. Özellikle okullarda öğrencilere ders vermek yada sunum yapmak amacı ile kullanılır.

Ayrıca ofislerde grup toplantılarında laptop ekranından ziyade projeksiyon perdesi ile yapılan toplantı ve sunumlar mevcuttur. Projeksiyon perdesi özellikle okullarda videolu anlatımlar ve resimli sunumlar için görsel zekayla derslerin daha da pekişmesinde çok daha faydalı bir ders anlatma metodudur.

 

Bir diğer taraftan ise okullar dışında özel şirketlerin grup toplantıları ve müşteri sunumlarında baş köşeyi alan projeksiyon perdesi, bir nevi yeni satış tekniği aşaması bile sayılır. Grafikleri ve görsel verileri tam randımanlı olarak kullanmak için kullanılan motorlu projeksiyon perdesi, sunumların olmazsa olmazıdır. Sinemalarda ise görülen aslında kocaman bir televizyon değil, devasa bir projeksiyon perdesidir.

Ev sinema sistemleri için bile günümüzde sıkça kullanılmaya başlanan projeksiyon perdeleri, koca ekran televizyonların aksine daha düşük maliyetli ve daha sinematiktir. Erkeklerin maç keyfi tabiki de paha biçilemez. Bu yüzdendir ki çoğu erkek maç keyfini doyasıya yaşamak için projeksiyon perdesi ve projeksiyon sistemleri olan mekanlarda maç izlemek için evlerindeki küçük ekran televizyonlarını terk eder. Projeksiyon perdelerinin kullanım alanları saymakla bitmez.