Başbakan Yorgancıoğlu, KKTC’deki temaslarını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü kabul etti.

Kabulde, Tütüncü’ye, KKTC Antalya Temsilcisi Münir Erer Korman, Kepez Belediyesi’yle kardeş belediye olan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ile Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de eşlik etti.

TÜTÜNCÜ: “İŞBİRLİĞİNİ VE HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Kabulde konuşan Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Birlik olarak yeni dönemde uluslararası alanda farklı bir açılım yapma gayreti içine girdiklerini ve bu kapsamda Türk halklarının yaşadığı ülkelere öncelik verdiklerini söyledi.

KKTC’nin Antalya temsilcisiyle yıllardır yakın ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Tütüncü, bu kapsamda da Beyarmudu Belediyesi ile Kepez Belediyesi arasında bir kardeşlik protokolü imzaladıklarını hatırlattı.

Tütüncü, KKTC’deki belediyelerle karşılıklı işbirliği içerisinde olmayı arzuladıklarını kaydederek ziyaretleri sırasında çeşitli temaslarda bulunarak farklı projeleri değerlendirdiklerini belirtti.

Tütüncü, KKTC ziyaretleri sırasında, Birliklerine bağlı belediyelerle KKTC’deki belediyelerin kardeş belediye olması ve Belediyeler Birliği ile Akdeniz Belediyeler Birliği arasında ortak etkinlikler düzenlenmesi konularında çalışma kararı aldıklarını ifade etti.

YORGANCIOĞLU: “DENEYİMLERİN PAYLAŞILMASI FAYDALI, PROJELERE DESTEK OLACAĞIZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise, belediyelerin işbirliği içerisinde deneyimlerini paylaşmasının faydalı olduğuna işaret ederek, Akdeniz Belediyeler Birliği’yle ilişkilerin artarak devam etmesini temenni etti.

Tütüncü’den KKTC ziyareti hakkında bilgiler alan Yorgancıoğlu, işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek projelere her zaman destek olacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından hediye takdimi yapıldı.