Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki patlamayla ilgili, "Terör eyleminden sonra özellikle ilk 1-2 saatin içinde bu terör eylemini provokatif eylemlerle büyütmek isteyenlere de bu ülke insanı, bu millet prim vermedi. İlk bir saatin içinde ambulanslar gelmedi dediler. Böyle bir panik yaratarak toplumsal infiali büyütmeye çalıştılar. Yalan söyledikleri için tutmadı, tutturamadılar" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çatalca İlyas Çokay Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Törene AK Parti İstanbul Milletvekili adayları Tülay kaynarca, Erkan Kandemir, Sinop milletvekili Mehmet Ersoy, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve ilçe kaymakamı İnci Sezer Becel ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu burada bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından protokolde yer alan isimlerle birlikte Bakan Müezzinoğlu kurdele keserek hastanenin açılışını yaptı, ardından hastaneyi gezdiler.

Bakan Müezzioğlu'nun gündeminde Ankara'daki patlama ve HPD de vardı. Bakan Müezzinoğlu yaptığı konuşmada Ankara'daki patlamada bazı kesimlerin "ambulansların geç gelmesi" ve "acil kana ihtiyaç var yaralılar kan kaybından ölüyor" diyerek provokasyon yaptıklarını söyledi. Müezzinoğlu, "Öncelikle geçtiğimiz hafta bu saatlerde ülke olarak çok menfur ve kalleşçe düzenlenmiş bir terör eylemiyle karşı karşıya kalmıştık. Ve bu saatlerde ülke insanı olarak, 78 milyon ülke insanı olarak milletimizin kaderiyle oynamak isteyenlere, bu ülke insanının kardeşliğini bozmak isteyenlere, bu ülkenin demokrasiye olan tutkusuna tuzak kurmak isteyenlere hep birlikte isyan ediyorduk. Terör eyleminden sonra özellikle ilk bir iki saatin içinde bu terör eylemini provokatif eylemlerle büyütmek isteyenlere de bu ülke insanı, bu millet prim vermedi. İlk bir saatin içinde ambulanslar gelmedi dediler. Böyle bir panik yaratarak toplumsal infiali büyütmeye çalıştılar" dedi.

"YALAN SÖYLEDİKLERİ İÇİN TUTMADI, TUTTURAMADILAR"

"Yalan söyledikleri için tutmadı, tutturamadılar. Çünkü orada 4 tane ambulansımız zaten miting görevi dolaysıyla görevlendirilmişti" diyen Müezzinoğlu, "Ve 4 tane ambulans oradaydı. Sekizinci dakikadan itibaren 21 ambulans, on yedinci dakikadan sonra da 56 ambulans bir de çoklu ambulans olmak üzere 57 tane ambulansımız orada, olaydan on sekiz dakika sonra görev başındaydı. Görevi engellemek isteyenler, provokasyon yapmak isteyenler, yaralıların hastanelere hızlı taşınmasını engelleyerek ölü sayısının artmasından medet ummanlar başarılı olamadılar. Ve istediler ne kadar ölü sayısı çok artarsa bu millete o kadar bedeli ödetiriz, bu ülkenin demokrasisini o kadar sekteye uğratırız, insanı o kadar çok paniğe sürükleriz, panik ve kargaşa olursa biz bayram yaparız. Bu anlamda hemen ikinci saatten itibaren baktılar ki ambulans işi tutmadı. 500'den fazla hasta hastanelere hızla, dinamik bir şekilde taşınıyor. İkinci provokasyon eylemine başladılar. O da " acil kan lazım, yaralılar kan kaybından ölüyor" diye. Buradaki amaçları duygu sömürüsüydü. Buradaki amaçları istismardı. Buradaki amaç hastanenin hizmet vermesini engelleyerek yine ölü sayısını artırabilmekti. Burada hastaneye binlerce kişi kan bağışı için gelsin ki doktorlar ve hemşireler tedavi ile değil kan almak ile uğraşsınlar o arada "benim kanımı niye almıyorsun" diye kargaşa çıksın olay çıksın yaralılar ölsün ki biz emellerimize, arzularımıza daha iyi ulaşabilelim. Ve buna ne yazık ki 2 tane provokatör den biri olayı mitingi düzenleyen sendikanın icra kurulunun üyelerinden birisi" dedi.

Bakan Müezzinoğlu isim vermeden HDP'yi eleştirerek, "Ve yine bir siyasi partinin genel başkanı biz ısrarla kendilerine en az 7-8 defa telefon görüşmelerinde her türlü bilgiyi vermemize rağmen ölü sayısını 128 ilan ettiler. Sonra da ben Bursa'da şu cümleyi söyledim. Ya özür dileyecekler ya bedel ödeyecekler dedim. 2 saat sonra özür dilediler" şeklinde konuştu.

"SİZ BU MİLLETİN HANGİ DERDİNİ PAYLAŞTINIZ. HANGİ SIKINTISINI PAYLAŞTINIZ"

Müezzinoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"12 yıl önce bu ülkede ambulans bulamayan noktalardan şimdi paletli ambulanslara ve ambulans helikopterlere, ambulans uçaklara kadar bu milletin yetki verdiği biz yaptık biz. AK Parti yaptı. Siz bu milletin hangi derdini paylaştınız. Hangi sıkıntısını paylaştınız. Hangi acısı için ağladınız üzüldünüz, uykularınız kaçtı. 12 yıl önce bizim vatandaşımız işte burada Çatalca'da ambulans bulduğunuz zaman şükrediyordunuz. Ama cümle şuydu: "mazotunu doldurursan gelir hastanızı alırız" diyorlardı. Ben burada bugün 100 yatak kapasiteli bu Çatalcamızın son derece modern hastanesini yeni doğan yoğu bakımlarıyla, yetişkin yoğun bakımlarıyla, diyaliz merkezleriyle, emarı, tomografisiyle, dansitometresiyle, kemnik dansimetresiyle eskiden kemik dansimetresi ancak özele para ödeyerek bulurdunuz. Bunlar da bundan rahatsız olmazlardı. Şimdi diyoruz ki özelde ne varsa değil özelden daha iyi olacak bizim hastanelerimiz."