Posta Dairesi Müdürlüğü’nün, Vakıflar İdaresi ve Kanser Araştırma Vakfı işbirliğinde “Kanserle Mücadele” konulu pul serisinde kullanılmak üzere düzenlediği liselerarası pul tasarım yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Kanser konusunda bilinçlendirme amacıyla düzenlenen yarışmada birincilik ödülü Birsu Çağnan, ikincilik ödülü Negin Malakpaur, üçüncülük ödülü ise Pembe Ergin’in oldu.

Posta Dairesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende ayrıca  “Trafik” konulu pul serisinin tanıtımı da yapıldı.

YELDENER

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener, törende yaptığı konuşmada,  Bakanlık olarak sağlık ve trafik yol güvenliğine büyük önem verdiklerini belirtti.

Yeldener, 2015 yılı pul emisyon programında kanser ve trafik gibi iki önemli konuyu işleme kararı aldıklarını belirtti.

Müstreşar Yeldener, 2 ay önce trafik çalıştayı gerçekleştirdiklerini ayrıca 2015 yılını da trafikte farkındalık yılı ilan ettiklerinin altını çizdi.

Yeldener,  Posta Dairesi aracılığıyla sosyal içerikli konuları canlı tutacaklarını sözlerine ekledi.

BENTER

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter de, kansere çare için yapılan çalışmaların yanında esas çözümün önleyici tedbir olduğunu kaydetti.

Benter,  önleyici tedbir konusunda devlete büyük görevler düştüğünü, ayrıca çocuklara anaokulda sağlıklı beslenme eğitimi verilmesi gerektiğini kaydetti.

Benter, kanserin önlenmesi konusunda özellikle gıda güvenliği konusunda ciddi tedbirler alınması gerektiğini kaydetti.

EMİROĞULLARI

Posta Dairesi Müdürü Doğan Emioğulları da, 2015 yılı pul emisyon programına kanserle mücadele ve trafik gibi iki önemli konuyu dahil ettiklerini söyledi.

Emiroğulları bu yıl sevgililer günü, Çanakkale Deniz Zaferi, kanserle mücadele, trafik,  eski oyuncaklar, kediler ve köpekler, Kıbrıs’tan kaçırılan tarihi eserler ve geleneksel üretim olmak üzere  8 seri pul çıkardıklarını belirterek, pul emisyon programı içerisinde Kanser Araştırma Vakfı ile Vakıflar İdaresi ile işbirliğinde kanseri gündeme taşımayı amaçladıklarını kaydetti.

Emiroğulları,  2013 yılında trafik konusunu gündem getirmelerine karşın kazaların devam etmesi üzerine bu konuyu tekrar pul emisyon programına aldıklarını ve  pul serilerinde toplumsal olayları gündeme getirmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Emiroğulları,  Posta Dairesi’nin gelişen teknolojiye ayak uydurduğunu kaydederek, bu sayede yıllık gelirin 26 milyondan 70 milyon TL’ye çıktığını söyledi.

KANİZİ

Kanser Araştırma Vakfı gönüllüsü Mustafa Kanizi de, vakıfla ilgili bilgi verdi. Kanizi özelde kanser genel de de kanserin oluşmasına etken eden herşey hakkında çalışma yaptıklarını söyledi.

Kanizi, pul serisinin kanser konusundaki farkındalığın oluşturulmasına önemli katkı yapacağını ifade etti.

ÖZEL

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Başkanı Nevhiz Özel de,  2002 yılından beri okullarda gençlerin bilinçlenmesi için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Özel, toplumun her katında kanserle mücadeleye destek verilmesinin önemini vurguladı.

1432296598.jpg

1432296599.jpg

1432296597.jpg