Evrim Kamalı

Lefkoşa’da alınan ihbar üzerine bir marketin park yerinde pusu kuran polis ekipleri, zanlı üzerinde uyuşturucu madde buldukları Mehmet Gezici’yi tutuklayarak dün mahkemeye çıkardı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Mustafa Zor, olayla ilgili bulguları aktardı. Zor, zanlı Mehmet Gezici’nin, alınan ihbar üzerine bir marketin park yerinde pusu kuran polis ekipleri tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada, tasarrufunda 5 adet extacy hap bulunduğunu söyledi. Polis olayın akabinde tutuklanan zanlının evinde arama yapıldığını ve yatak odası içerisinde ise 15 adet daha hap bulunduğunu belirtti. 

Yatak odasında 20 hap bulundu

Polis Memuru Zor, zanlının üzerinde ve yatak odasında bulunan toplam 20 adet hapın tahlile gönderildiğini ve henüz sonuçlarının gelmediğini, meseleyle bağlantısı olduğuna inanılan kişiler olduğunun düşünüldüğünü ve kayıp olan emarelerin de olduğunu söyleyerek zanlının poliste soruşturma maksatlı 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.