"Türk Mücahidinin Sesi" Radyo Güven, "Rumların Soykırım Saldırısına Karşı Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi" konulu şiir ve kompozisyon yarışması düzenledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğinde düzenlenen yarışma, Radyo Güven Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yarışmanın açılışına, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, yetkililer, konuklar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yarışmada, ilk olarak kompozisyonlar,  ardından şiirler okunmaya başlandı. Öğrencilerin okuduğu kompozisyon ve şiirler seçici kurul tarafından dinlenecek ve yarışmada dereceye girmeye hak kazanan öğrenciler açıklanacak. Tören, hediyelerin takdimi ile tamamlanacak.

Radyo Güven Müdür Vekili Bora Haskara, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğinde düzenlenen yarışmanın liselere yönelik olarak 8 yıldır sürdürüldüğünü ifade etti.

Yarışmaya 20 okuldan 81 eserin katıldığını ve bugün dereceye girenlerin açıklanacağını ifade eden Haskara, yarışmaya katılan ve Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin yaşatılmasına katkı yapan öğrenci öğretmenlere teşekkür etti, öğrencilere başarılar diledi.

Seçici kurulda; Mehmet Güçlü, Ece Uzun, Ulusal Ilıcan ve Münevver Kata yer alıyor.

Sonuçlar yarışmanın tamamlanmasının ardından açıklanacak.

1450443069.jpg

1450443071.jpg