Ufuk ÇAĞA
Gönyeli’nin Yenikent Bölgesindeki Rahat Sokakta ikamet aden vatandaşlar, evlerinin önünden geçen yoldan dolayı huzursuzluk yaşıyor. 

Kısa bir süre önce sokaklarından Lefkoşa Güney çevreyoluna verilen bağlantı sonrasında, huzurlarının kaçtığını belirten bölge sakinleri, geçtiğimiz günlerde meydana gelen ölümlü kazaya işaret ederek, benzer bu olayın bu yolda da olabileceğini söyledi.

Yapılan yeni asfaltlama sonrasında 4 şeritli hale getirilen bu yol üzerinde herhangi bir önlem alınmadığını belirten vatandaşlar, her an bir kaza olacak korkusuyla yaşadıklarını ifade etti.

Hız pistine döndü
Vatandaşlar, yolun yaklaşık 2 kilometre, 4 şeritli ve düz olması nedeniyle buranın adeta hız pistine döndüğünden şikayet etti. Günün her saatinde bu sokakta aşırı hız yapan sürücülere rastlamanın mümkün olduğunu belirten sokak sakinleri, özellikle akşam saatlerinde motosikletli gençlerin burada yarış yaptıklarını belirtti.

İlgililere “bu yolda önlem alınması için birisinin ölmesini mi bekliyorlar” sorusunu yönelten vatandaşlar, sokaklarına acil olarak kasis, yaya geçidi, yol çizgileri ve mümkünse radar konmasını talep etti.