Kıbrıs Rallisi’nin başkent Lefkoşa’nın güney ve kuzeyini birleştirecek olan ve heyecanla beklenilen etabı ise bugün gerçekleşecek. 

Lefkoşa Şehir İçi Özel Seyirci Etabı olarak adlandırılan rallinin 10. etabı saat 15.30’da başlayacak. Toplam 72 ekibin mücadele edeceği ve bugün yapılacak süper etabı ile bölünmüş Lefkoşa’yı birbirine bağlayan ralli olma özelliğine sahip Kıbrıs Rallisi’nde 10 Kıbrıslı Türk ekip de yer alacak
 
Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) ile Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC ) bir ayağı olan ve Kıbrıs Otomobil Derneği (CAA) tarafından Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) denetiminde düzenlenen CNP Asfalistiki Kıbrıs Rallisi 2016 dün Limasol’da yapılan seremonik start ile başladı.

Kıbrıs Rallisi’nin başkent Lefkoşa’nın güney ve kuzeyini birleştirecek olan ve heyecanla beklenilen etabı ise bugün gerçekleşecek. Lefkoşa Şehir İçi Özel Seyirci Etabı olarak adlandırılan rallinin 10. etabı saat 15.30’da başlayacak.

Güney Lefkoşa’dan start alacak olan 4.8 kilometrelik etabının 2.8 kilometresi ara bölgedeki Taksim sahasından geçilerek Kuzey Lefkoşa’da koşulacak. Son iki yıldır düzenlenen ve bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek olan etap, geçtiğimiz yıl yaklaşık 50 bin kişi tarafından izlenerek 2015 Avrupa Şampiyonası’nın en iyi etabı seçilmişti.

Toplam 72 ekibin aracın mücadele edeceği ve bugün yapılacak süper etabı ile bölünmüş Lefkoşa’yı birbirine bağlayan ralli olma özelliğine sahip Kıbrıs Rallisi’nde 10 Kıbrıslı Türk ekip de yer alacak.

Al Jazeera ve Eurosport tarafından yayımlanacak etabın izlenmesi için Yiğitler Burcu, Girne Kapısı, Meclis Çemberi ve Dereboyu’nde düzenlemeler yapıldı.

Lefkoşa’nın kuzeyi ile güneyi birleşecek

2014 ve 2015 yıllarında olduğu gibi, yine yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda hazırlanan etabın yarısı güneyden, diğer yarısı da kuzeyden geçiyor. Güneyden start alacak olan yarışmacılar Taksim Sahası’nda hazırlanan zıplama noktasından uçarak kuzeye geçecekler. 

Bu yıl yenilik olarak Taksim Sahası’nda asfalta çıkmadan bir zıplama noktası daha olacak. Sarayönü sokak ve Tanzimat sokağı kullanarak KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünden geçerek Girne Kapısı’na doğru devam edilecek. Girne Kapısı’ndan Cemal Gürsel Caddesine çıkacak olan yarışmacılar Şehitler Anıtı’na doğru dönecekler ve Osmanpaşa Caddesi’ne devam edecekler. Cadde üzerinde iki tane hız kesici bariyeri geçtikten sonra Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun olduğu Memduh Asaf Sokağa dönecekler. 

KTTF’nin yanından Şerif Arzık sokağa, oradan da Müfit Güleroğlu sokağa devam edecekler ve Ledra Palace Sınır Kapısı’nda geçip yine toprağa inecekler. Toprak bölümde hazırlanan su engelinden geçip zıplama noktası ile tekrar güneye geçip finiş görecekler.

Rallicilerimiz iddialı

Kıbrıs Rallisi’ne iddialı bir şekilde hazırlanan ralli ekiplerimizden bazıları, sadece Lefkoşa özel etabında bazıları ise Kıbrıs Rallisi’nin tamamında yarışacak.

28 kapı numarasıyla yarışan Fikri Macila ile Mehmet Mişon ikilisi, Mitsubishi marka Lancer EVO IX model araçlarıyla, 30 kapı numarasıyla yarışan Ömer Yıldız ile Mehmet Kasımoğlu ikilisi, Mitsubishi marka Lancer EVO IX model araçlarıyla, 31 kapı numarasıyla yarışan Mustafa Bulutoğluları ile Ahmet Özerdem ikilisi Ford marka Fiesta R5 model araçlarıyla, 34 kapı numarasıyla yarışan Rauf Denktaş ile Derviş Savarona ikilisi Ford marka Fiesta S2000 model araçlarıyla Kıbrıs rallisinde boy gösterecekler.

Yollar kapatıldı

Yollar güvenlik bariyeri yerleştirileceğinden dün geceden itibaren yarışın olacağı parkur ve civar yollar trafiğe kapatıldı. 

Ralli kapsamında kapatılan sokaklar sırayla Memduh Asaf Sokak, Osman Paşa Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Tanzimat Sokak, Selahattin Sonat Sokak, Muzaffer Paşa Sokak,  İkinci Selim Caddesi, Server Somuncuoğlu Sokak, Muzaffer Ersu Sokak, Mufit Güleroğlu Sokak, Serif Arzık Sokak.  LTB’den yapılan açıklamada bu sokakları kullanacak olan vatandaşların trafik işaret ve işaretçilerine uymaları ve görevli personelin yönlendireceği güzergahları takip etmeleri bildirildi.