Ramazan İmsakiyesine göre, 18 Haziran Perşembe günü sabah imsakiyesiyle başlayacak oruç ayı, 16 Temmuz Arife Günü tamamlanacak. 13 Temmuz Pazartesi de Kadir Gecesi idrak edilecek.

17 Temmuz Cuma günü ise Ramazan Bayramı başlayacak. 

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Ramazan ayı dolayısıyla yayınladığı mesajda, yarın akşam kılınacak teravih namazı ile Ramazan ayının başlayacağını bildirdi.

Atalay, “Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kuran'ın indirildiği aydır” dedi.

Ramazan’ın “Oruç Ayı” olduğunu ifade eden Atalay, oruçun ise İslam'ın temellerini oluşturduğunu vurguladı.

Atalay, şunları dile getirdi:

“Kuran-ı Kerimin ilkleriyle bağdaşmayan; yalandan, dolandırıcılıktan, harama yani hakkımız olmayana el uzatmaktan, dedikodudan, merhametsizlikten, emanete hıyanetten ve benzeri ahlaki zaaflardan kaçınarak, gösterişten uzak, verdiğimiz sadakalar, ettiğimiz yardımlar Ramazan ayında karşılığını fazlasıyla bulacaktır. Öyleyse, bu ayı fırsat bilerek, çevremizdeki ihtiyaç sahiplerini, yetim ve öksüzleri, yaşlıları, kimsesizleri bulup onlara yardım etmeli, iftar davetlerine icabet etmeli, başkalarını iftar sofralarımıza davet etmeli, hep birlikte Ramazanı bir bayram havasında geçirmeye gayret göstermeliyiz.

Dünyada yaşanan hadiseler, birbirimizi anlamaya, birbirimize karşı dürüst olmaya, hoşgörüye, yapıp ettiklerimizi tekrar gözden geçirmeye, varsa yanlış ve eksikliklerimizi gidermeye, karşılıklı kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeye her zamankinden fazla ihtiyacımız olduğunu göstermiştir.”

Atalay, Ramazan ayının millete,  ülkeye, bütün İslam Alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını, insanlığa huzur ve barış getirmesini diledi.