Leymosun Kültür Vakfı, Limasol’daki eski hastane bahçesinde yatan şehitlerin mezar taşlarının yenilenmesi çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederek konuyla ilgili Limasol Belediyesi ve Limasol Eski Eserler Dairesi ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve mezar taşlarının yenilenmesi yönünde başvuru yapacaklarını kaydetti.

13 Şubat Limasol Direnişi ve Şehitleri Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Mütevelli Heyeti Başkanı Yücem Rasımoğlu, tüm şehitlere rahmet dileyerek, ailelerine şükranlarını sundu.

Rasımoğlu mesajında “1963 ve 1974 toplumlararası çatışmalarında Limasol’da şehit düşen, Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesine ismini yazdıran, hepimizin yüreklerinde kalıcı iz bırakan Limasol’un anıtlaşmış isimlerini sevgi ve saygı ile anıyoruz” ifadelerini kullandı.

13 Şubat Limasol Direnişi ve Şehitleri Günü’nde, şehitlerin aziz hatırası önünde saygıyla eğildiklerini belirten Rasımoğlu, “Onların anılarını, değerlerini ve Leymosun kültürünü yaşatmak yönündeki kararlılığımızı bir kez daha anımsatmak istiyoruz” dedi.

“ŞEHİTLERİN MEZAR TAŞLARI YENİLENECEK”

Mesajında Leymosun Kültür Vakfı olarak Limasol’daki eski hastane bahçesinde yatan şehitlerin mezar taşlarının yenilenmesi çalışmalarına devam ettiklerini de anlatan Rasımoğlu, “Limasol Belediyesi ve Limasol Eski Eserler Dairesi ile gerekli görüşmeleri yapan vakfımız, mezar taşlarının yenilenmesi yönünde başvurularını yapacaktır” şeklinde devam etti.

Rasımoğlu konuyla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Şehitlerimizin aileleriyle görüşerek, eski eserlerin onaylayacağı taş örnekleri üzerinde karar verildikten sonra projemiz, ailelerin de onayı ile yaşam bulacaktır.

Vakfımız, şehitlerimizin mezar taşlarının yenilenmesine yönelik tüm harcamaları, yardımseverler ve sponsorlarımız vasıtası ile gerçekleştirecektir.”