Duygu ALAN

Kıbrıs Türk toplumunun değerli isimlerinden Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin kurucularından İç Hastalıkları Uzmanı Saffet Ratib, Lefkoşa’da İsmail Safa Camisi’nde dün öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Kabristanlığı’nda defnedildi.

Doktor Saffet Ratib’in cenazesine, ailesinin yanı sıra meslektaşları, bazı siyasiler ve çok sayıda seveni katıldı.

Dört yıldır yatağa mahkum yaşıyordu
İç Hastalıkları Uzmanı Saffet Ratib, dört yıl önce evinin giriş kapısında ayağının kayması sonucu yere düşerek kafasını merdiven ayaklarına çarpması neticesinde beyin kanaması geçirmişti.

İlk tedavisini Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde gören Dr. Ratib, daha sonra ambulans uçak ile İstanbul Acıbadem Hastanesi’ne sevk edilmişti. Orada uzun bir tedavinin ardından Doktor Ratib, yeniden ülkesine dönmüş, iki yıl kadar da eşinin refakati ile evde tedavi görmüştü.

Doktor Saffet Ratib, eşinin sağlık sorunları sebebi ile geçtiğimiz yıl Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne götürülmüştü. Doktor Ratib, bir yıldır YDÜ Hastanesi’nde yaşlı bakım ünitesinde tedavi görmekteydi.
Ratip, dört yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu konuşma ve yeme yeteneğini kaybetmiş, midesinden besleniyordu.

Doktor Ratib, yaşadığı solunum güçlüğü sebebi ile uzun zamandır da makineye bağlıydı.
Ratib, bir yıldır tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Perşembe günü sabah saatlerinde yaşama gözlerini yumdu.

Doktor Saffet Ratib’in vefatı başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini derin üzüntüye boğdu.

Kıbrıs toplumuna hizmetleri büyük

Kıbrıs Türk toplumuna önemli hizmetleri olan Dr. Saffet Ratib, Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin ilk dahiliye klinik şefiydi.

Profesör Doktor Hematoloji Uzmanı Siret Ratib’in babası, Profesör Doktor Bey,in Cerrahı Necmettin Pamir’in kayınpederi olan Dr. Saffet Ratib evli ve iki çocuk babasıydı.