Mihrişah SAFA 

Güney Londra’da hizmet veren bir Türk okulunun eski başkanı, okulun banka hesabından para çaldığı gerekçesiyle cezaya çarptırıldı.

Star Kıbrıs’a konuşan Zehra Süleyman, yasal nedenlerle hiçbir yorumda bulunmayacağını belirterek, konuyla ilgili bilgi vermedi. 

Güney Londra’daki Türk Dili ve Kültürü Okullarından eski adıyla Blackfen, yeni adıyla Rauf Denktaş Türk Okulunun, eski başkanı, okulun banka hesabından para aldığı gerekçesiyle cezaya çarptırıldı. Hırsızlık şüphesiyle Inner London Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Zehra Süleyman, 3 Ağustos Pazartesi günü suçlu bulunup 6 ay ertelenmiş hapis cezası ile 3,700 sterlin para cezasına çarptırıldı. 

Yerel İngiliz gazetesi News Shopper ile yerel Türk gazeteleri Londra Gazete ve T-Vine dergisinde yayınlanan habere göre, Blackfen Türk Okulunun 8 yıla yakın başkanlığını yürüten Zehra Süleyman’ın, okulun başkanlığını yaptığı dönemde, okulun banka hesabından usulsüzce ödeme yaptığı öne sürüldü. 

Duruşma sonucunda jüri, Süleyman’ın Debt Line isimli bir borç yönetim şirketine 1,775 sterlin, Sun Bingo isimli tombala kuruluşuna ise 180 sterlin değerinde ödeme yaptığını, bunun hırsızlık suçu olduğunu tespit etti. 
Zehra Süleyman konuyla ilgili kendisini arayan Star Kıbrıs’a, yasal nedenlerle konuşamayacağını belirterek, hiçbir yorumda bulunmayacağını söyledi. 

Cezayı onayan hâkim, Süleyman’ı çalınan 180 sterlin ile beraber 3 bin 500 sterlin olan savcı masraflarını ödemeye mahkum etti. 

Güney Londra’daki yerel News Shopper gazetesine açıklama yapan Blackfen Okulunun bir yöneticisi , şu ifadeleri kullandı: 

“Vakıf olmamız nedeniyle polise ihbar etmekten başka bir seçeneğimiz yoktu. İşlerin böyle gelişmesinden memnun değiliz ama adaletin yerini bulduğundan memnunuz. 

“O (Zehra Süleyman) birkaç sene başkanlık yaptı; 2013’te bu işi sona erdi. Yeni başkan banka hesap dökümlerini kurcalayınca hesapların birbirlerini tutmadığını fark etti. Okul ve komite olarak şok olduk. “Böyle davranışlara taviz vermeyeceğimiz gibi yasadışı işlere nasıl adım attığımızı göstermiş olduk. “Burada asıl kurban okulumuzdur. İşlerin bu noktaya gelmesi bizi üzdü, fakat adaletin yerini bulması bizleri mutlu etti.