Metehan bölgesinde Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş Üniversitesi inşaatı için 200 dönüm arazi tahsis edilmesiyle ilgili oluşan toplumsal tepki karşısında hükümet geri adım atmaya hazırlanıyor.

UBP’den Denktaş’a öneri

Yeni Bakış’ın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, muhalefet ve sivil toplum örgütlerinden gelen baskılar karşısında önceki gün koalisyonun büyük ortağı UBP’nin gerçekleştirdiği grup toplantısında üniversitenin devlet himayesinde kurulması yönünde karar üretildi.

Tepkilerden Denktaş da rahatsız

Söz konusu karar dün ise, Bakanlar Kurulu toplantısında DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’a iletildi. Serdar Denktaş’ın da kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle büyük rahatsızlık duyduğu ve UBP kanadının teklifine sıcak baktığı ifade edildi. Serdar Denktaş’ın söz konusu teklifi 1-2 gün düşünüp koalisyon ortağına bir yanıt vereceği belirtilen kaynak, Denktaş’ın bu teklife büyük olasılıkla olumlu yanıt vereceğini belirtti.

Bu arada UBP kanadının Serdar Denktaş’a oğlu Rauf Denktaş’ın üniversite projesini gerçekleştirmesi yönünde bir başka alanda arazi tahsis edilebileceğini de ilettiği kaydedildi.