İzmir'in Aliağa ilçesinde bir kişi, pompalı tüfekle bir apartman dairesini basıp eve gündelikçi olarak kadın ile 19 yaşındaki oğlunu rehin aldı. Genci 7 saat sonra serbest bırakan zanlı, bir süre ilişki yaşadığı ve kendisini terk ettiği öne sürülen kadını da 8 saat sonra bırakıp teslim oldu. Binadan çıkarılırken, rehin aldıklarının yakınlarınca linç edilmek istendi. 

Aliağa Siteler Mahallesi 428 Sokak Ekin Sitesi'ndeki bir apartmanın beşinci katında yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti: Songül T. (36), 19 yaşındaki oğlu Muzaffer'i de yanına alarak gündelikçi olarak temizliğe gitti. Ev sahibi evden çıktıktan sonra Songül T.'nin bir süre ilişki yaşayıp ayrıldığı öne sürülen Osman G. (34), saat 09.00'da pompalı tüfekle eve gelip anne oğulu rehin aldı. Binada tesisat işiyle uğraşan ustaların gürültüler üzerine durumdan şüphelenip yaptığı ihbarın ardından olay yerine gelen polis çevre güvenliğini aldı. Evin terasındaki rehineleri bırakması için Osman G., polis tarafından ikna edilmeye çalıştı. Pazarcılık yaparken bir süre önce bir petrokimya şirketinde taşeron şirket işçisi olarak işe başladığı için Manisa'daki evini Aliağa'ya taşıdığı öğrenilen Osman G., evin terasından 3-4 kez pompalı tüfekle havaya ateş açtı. Yemek ve çay siparişi veren Osman G. zaman zaman teras çıkıp, kendisini ikna etmeye uğrayan polislere direndi. 

Habertürk TV muhabirinin bildirdiği habere göre, polisin zanlının istediği yemeğin içerisine sakinleştirici ilaç koyarak zanlıyı etkisiz hale getirdiği, bu nedenle de Özel Tim'in müdahalesine gerek kalmadığı öğrenildi.

Yaklaşık 3 saat sonra bölgeye özel harekat polisleri gelip operasyon hazırlığı yaparken, keskin nişancılar çevredeki binalarda konuşlandırıldı. 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri bölgede hazır bekletildi. 7 saatin sonunda Osman G., Muzaffer T.'yi serbest bıraktı.

Polis ekipleri tarafından teslim alınan Muzaffer T., ifade için emniyete götürüldü. Osman G.'nin babası ve ağabeyi de olay yerine gelerek, ikna çalışmalarına katıldı. Uzman psikoloğun da eşliğinde yapılan ikna çabaları 8 saat sonra sonuç verdi. Osman G. saat 17.00 sıralarında pompalı tüfeği bırakarak teslim oldu. 

Osman G., binadan çıkarıldığı sırada rehin alınanların yakınları tarafından linç edilmek istendi. Gözaltına alınan zanlı Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.