KKTC Rekabet Kurulu yarın Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile  “Rekabet Hukukunda Muafiyet Kavramı ve Kapsamı” konulu seminer düzenliyor.

Kuruldan yapılan açıklamaya göre, avukat ve ilgi duyan kesimlere yönelik seminer, saat 15.30’da Barolar Birliği’nin Küçük Kaymaklı Bolu Sokak’taki binasında yer alacak.

Seminer, başta hukuk camiası olmak üzere kamuoyunda ilgi duyan çevrelerin yasada yer alan “muafiyet” kavramı hakkında daha detaylı bilgilendirilmesi, muafiyet başvuru usulleri ve muafiyet kapsamı hakkında farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Seminerin açılışında KKTC Rekabet Kurulu Başkanı Dr. Yenal Süreç ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı avukat Ünver Bedevi konuşma yapacak.

Açılış konuşmalarının ardından KKTC Rekabet Kurulu Üyesi Avukat Sezi Sıdal “KKTC Rekabet Yasası’nda ihlal ve muafiyet kavramı ile başvuru usulleri”; Litvanya Rekabet Kurulu üyesi Jurate Sovien ise “Avrupa Birliği’nde yer alan önemli muafiyet incelemesi dosyalarından örnek dava sunumları” yapacak.

Seminerde soru cevap bölümü de yer alacak.

Açıklamada, KKTC Rekabet Kurulu’nun çalışmaları hakkında daha detaylı bilgiye kurulun resmi web sitesi http://rekabet.gov.ct.tr sayfasından ulaşılabildiği de belirtildi.