KKTC Rekabet Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Rekabet Kurumu tarafından özel olarak düzenlenen teknik eğitim programı, iki ülke rekabet otoriteleri arasında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında yapıldı.

Türkiye Rekabet Kurumu uzman personel ve daire başkanları tarafından teorik ve uygulamalı verilen eğitim kapsamında “Rekabeti Önleyici Yatay ve Dikey Anlaşma-Karar ve Uyumlu Eylemlerin Tespiti”, “Hakim Konumun Kötüye Kullanılması Uygulamaları”, “Birleşme ve Devralmaların Kontrolü” “Yerinde İnceleme ve Bilgi-Belge Toplama Yöntemleri” konuları ele alındı.

KKTC Rekabet Kurulu Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Figen Yeşilada başkanlığındaki heyet, eğitim programı sonunda Türkiye Rekabet Kurumu Başkan Vekili Sayın Reşit Gürpınar tarafından da kabul edildi.

Kabulde iki kurum arasında yıl içerisinde birlikte yapılabilecek diğer etkinlik ve çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapıldı.   Bu kapsamda özellikle, iki ülke pazarlarında meydana gelen benzer ihlallerin incelenmesinde, bilgi-belge paylaşımında ve iş çevrelerinin yasal mevzuat ve uygulamalar hakkında bilinçlendirilmesi konusunda ortak etkinlikler düzenlenmesi konularında görüş birliğine varıldı. Kurul çalışmaları ve kararları ile ilgili daha detaylı bilgilere http://rekabet.gov.ct.tr adresinden ulaşılabilir.