Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Rekabet Kurulu Başkanı Dr. Yenal Süreç ve Başkan Yardımcısı Figen Yeşilada, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Süreç ve Yeşilada’ya DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Besim ve DAÜ Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turgut Turhan eşlik etti.

Ziyarette bir açıklama yapan Dr. Süreç, Rekabet Kurulu’nun kurulma aşamasından bahsederek, 2011 yılı başında göreve başladıklarını, geçen süreçte çeşitli çalışmalar yaparak tebliğler hazırlandığını ve bu tebliğlerin 2013 Ocak ayında Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti. Liberal veya serbest piyasa ekonomisinin uygulandığı ülkelerde rekabetin vazgeçilmez bir unsur olduğunu kaydeden Dr. Süreç, amaçlarının iş piyasası yönünden toplumda bilinç oluşturulmasını sağlamak, ülkedeki rekabet ortamını korumaya ve tekelleşmeye giden işletmeleri engellemeye çalışmak olduğunu kaydetti. Bunların gerçekleşmesi için belli bir hukuki sürecin olması gerektiğini de ifade eden Dr. Süreç, Rekabet Kurulu’nun son iki yıldır şikayetleri almaya başladığını ve bunların değerlendirilerek, soruşturma, hukuki süreç ve ceza aşamalarından geçirildiğini vurguladı. Dr. Süreç, Rekabet Kurulu olarak üniversitelerle işbirliği yapmayı arzu ettiklerini ve ilk ziyaretlerini de KKTC’nin en eski ve en büyük eğitim kurumu olan DAÜ’ye yaparak, fikir alışverişi yapmak istediklerini ifade etti.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise, Dr. Yenal Süreç ve Figen Yeşilada’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Üniversite olarak KKTC’nin daha iyi noktalara taşınmasına katkı koymanın toplumsal sorumlulukları kapsamında bulunduğunu ve mevzuat dahilinde karşılıklı olarak uygun düşebilecek her türlü işbirliğine sıcak baktıklarını ifade etti.

Ziyarette DAÜ Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turgut Turhan ile İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Mustafa Besim ise hukuki ve ekonomik açıdan değerlendirmelerde bulunarak görüşlerini paylaştılar.