Hava sıcaklığı önümüzdeki günlerde de 43 dereceye kadar çıkacak ancak hafta sonuna bir kaç derecelik düşüş olacak.

Meteoroloji Dairesi’nin 4 -10 Ağustos tarihlerini kapsayan haftalık raporuna göre, iç kesimlerde 41–43 derece dolaylarındaki hava sıcaklığının, hafta sonuna doğru 2-3 derece düşüşle 40 derece dolaylarında olması bekleniyor.

Termometreler 44 derece santigratı gösterdi, KKTC bu yılın en sıcak günlerinden birini yaşadı. Meteoroloji Dairesi Raif İlker Buran BRT’ye yaptığı açıklamada bugün en yüksek hava sıcaklığının iç kesimlerde 44 derece olarak ölçüldüğünü söyledi.

Buran, yarından itibaren hava sıcaklığının 3 gün boyunca 41-43 derece dolaylarında takip eden günlerde ise 38-40 derece dolaylarında seyredeceğini belirtti.

Meteoroloji Dairesi Müdürü, sahillerde ise hava sıcaklığının 34-36 derece dolaylarında seyredeceğini kaydetti.

Önümüzdeki günlerde havanın genellikle açık az bulutlu olacağını ifade eden Buran, rüzgarın da güney ve batı yönerden hafif zaman zaman orta kuvvette eseceğini belirtti.

BRT’ye konuşan Dahiliye uzmanı Doktor Ersan Berksel de vatandaşların sıcak nedeniyle sağlık sorunları yaşamaması için neler yapması gerektiği konusunda bilgi verdi.

Güney Kıbrıs’ta bazı bölgelerde evden dışarı çıkmayın anlamına gelen turuncu alarm ilan edilirken,dılşarıda çalışmak zorunda kalanlar için önlemler alındı.

Ülkemizde ise Lefkoşa Türk Belediyesi dışarıda çalışmak zorunda kalan işçilerin mesai satlerini sıcaktan en az etkilenebilecek şekilde değiştirdi.