Devrim Demir

Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Amirliği Girne’de Senak Gold Diamond Ltd. isimli iş yerinde çalıntı ve kayıp kredi kartlarıyla 33 ayrı çalıntı kredi kartı ile Mail Order sistemi ile pos cihazından 88 Bin 550 TL işlem yapıldığı bilgisi üzerine başlattığı soruşturma tamamlandı.

Olayla bağlantılı gözaltına alınan Volkan Bal alınan 6 günlük tutukluluk süresinde yapılan sorgulamada delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Aleyhlerinde alınan tutukluluk süresi dolan zanlılar, Hüseyin Aksay, Hakan Görer ve Mahmut Yücetaş ise teminat talebiyle dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Polis Hakan Görer’in ülkede 90 günlük turist vizesi ile kaldığına dikkati çekerek zanlının davalarını cezaevinde beklemesi talebinde bulunurken, Görer polisin talebine itiraz etti.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, polisin talebinin ardından zanlı Hakan Görer’in itirazını değerlendirdi. Asafoğulları geçmiş teminat kararlarına dikkati çekerek, benzer davalarda birçok zanlının yargılanmadan kaçtığını dile getirdi.

Yargıç Gökhan Asafoğulları zanlı Hakan Görer’in davaları görüşülünceye kadar 2 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesine karar verirken, Hüseyin Aksay’ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak 50 Bin TL nakdi, KKTC vatandaşı 2 kişinin imza edeceği 200’er Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Asafoğulları ayrıca zanlı Mahmut Yücetaş’ın davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 50 Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Polis: İnternet üzerinde yazışmalar silindi

Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli polis memuru Mehmet Davulcu mahkemede verdiği ifadede, Hakan Görer, Hüseyin Aksay ve Mahmut Yücetaş’ın  “Sahte belge düzenleme”, “Sahte belgeyi tedavüle sürme” ve “Sahtekârlıkla mal temini” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Mehmet Davulcu, Hüseyin Aksaya’a ait Girne’de faaliyet gösteren kuyumcu dükkânında çalıntı ve kayıp kredi kartları ile işlem yapıldığı bilgisi üzerine soruşturma başlattıklarını söyledi.

Hakan Görer’in gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini kaydeden polis, ifadesinde diğer zanlılarla ilgili bilgi verdiğini de açıkladı.

Davulcu, alınan tutukluluk süresinde zanlı Aksay’ın telefon kayıtlarının incelendiğini ve internet yazışmalarının silindiğini belirtti. Yazışmaları geri yüklediklerini belirten polis, zanlının Türkiye üzerinden görüşmelerinin ortaya çıktığını anlattı.

Görer’in ülkede yasal bağı yok

Polis memuru Mehmet Davulcu, zanlı Hakan Görer’in KKTC’ye 21 Temmuz tarihinde 90 günlük vize ile giriş yaptığını ve ülkede turist statüsünde bulunduğunu belirtti.

Davulcu, zanlının yargılanmadan kaçabileceğine dikkati çekerek 2 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.

Aksay ve Yücetaş serbest Görer cezaevine 

Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiren Aksay ve Yücetaş yargılanacakları güne kadar serbest kalırken, Görer davalarını cezaevinde bekleyecek.