Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun 2010 yılında işten çıkarılan bazı öğretim görevlileri hakkında almış olduğu karar ile ilgili olarak 18 Eylül 2015 Cuma günü, saat 16:00’da basın açıklaması yaptı.

2010 yılında DAÜ tarafından işlerine son verilen bazı öğretim görevlileri olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Osam, göreve geldikleri günden itibaren öncelikle Toplu İş Sözleşmesi’ni (TİS) imzalayarak DAÜ’de huzuru sağlama ve verimi artırma yönünde ciddi adımlar atıldığını kaydetti.

TİS’in DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK), DAÜ Rektörlüğü ve DAÜ Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) arasında gerçekleştiğini dile getiren Prof. Dr. Osam, bu hassas çalışmaların sonucunda işten çıkarılmış olan öğretim elemanlarının büyük bir hassasiyetle çalışılarak geriye alımlarının yapılmaya devam ettiğini ifade etti. Şubat 2015’de bir grup öğretim görevlisinin işe geri alındığını kaydeden Prof. Dr. Osam, bunun ardından verilen söz bağlamında 21 öğretim elemanının da 18 Eylül 2015’de gerçekleşen Vakıf Yöneticiler Kurulu’nda alınan karar ile tekrardan görevlerine alındığı müjdesini verdi.

Prof. Dr. Osam, bu çalışmada  bulunan tüm VYK üyeleri, DAÜ Rektörlük ekibi ve  DAÜ SEN’e içtenlikle teşekkürlerini iletti. Amaçlarının DAÜ’de verimliliği artırmak, iş  barışını sağlamak ve üniversiteyi daha iyi noktalara getirebilmek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Osam, “Bu bağlamda bu yeni görevlerinin başına geçeçek olan öğretim görevlilerine öncelikle hoşgeldiniz diyorum ve iyi bir akademik yılın müjdesini vermek istiyorum.” ifadelerini kullandı.