Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP-ACT) tarafından desteklenen, USAID tarafından finanse edilen ve Genişletilmiş Mağusa Bölgesi için çalışan Renewal Projesi kapsamında, işsizliğe karşı gençlere yeni yetenekler katmak ve iki toplum arası işbirliğini geliştirmek için girişimcilik eğitimleri yapılacak. 18 Yaş üstü herkese açık olacak olan eğitimler 21 ve 22 Kasım tarihlerinde Mağusa ve Derinya’da gerçekleştirilecek. 

Ücretsiz yapılacak olan eğitimlere kayıtlar http://famagustarenewal-fes2.info/ adresinden yapılıyor. 21 Kasım tarihinde Derinya’da başlayacak olan eğitimlere 22 Kasım tarihinde Mağusa’da devam edilecek. Hızlandırılmış eğitimleri, Cypriot Enterprise Link grubu yürütürken, Renewal ekibinde çalışan uzmanlar da katılımcılara birebir destek verecek. 

İki toplumdan da katılımcıların olacağı eğitimde, start-up için gerekli olan temel bilgiler sunulacak, iş dünyasındaki dil ve yöntemleri anlamaya yönelik uygulamalar yapılacak ve interaktif eğitimlere yer verilecek.

Renewal Ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre, İngilizce olacak olan eğitimlere katılanlara sertifika verilecek, ayrıca katılımcılara ulaşım için gerekli yardım sağlanacak. Mağusa’daki eğitimler Mağusa Kültür Derneği (eski Pertevpaşa İlkokulu) binasında, Derinya’daki eğitimler Derinya İlkokulu’nda yapılacak ve eğitim ücretsiz olacak. 

Yapılan açıklamada başvurular için http://famagustarenewal-fes2.info/ sayfasındaki formun doldurulmasının yeterli olduğu vurgulanırken, herhangi bir soru sormak için [email protected] adresine mesaj gönderilebileceği de belirtildi.